Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Πρόωρες εκλογές: Οι δημοσκοπήσεις, οι κυβερνητικές σκέψεις και το timing

Πρόωρες εκλογές: Οι δημοσκοπήσεις, οι κυβερνητικές σκέψεις και το timing

Όπως με ενημέρωσε η γάτα, στο Μέγαρο Μαξίμου μπορεί να ξορκίζουν το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν έχουν συνεχώς στο νου τους το τι σκέφτεται η κοινωνία για τις κυβερνητικές επιλογές.

Μετά το σχετικά μικρό ταρακούνημα, για τα δεδομένα, που προήλθε από τις πυρκαγιές και το ακόμα μεγαλύτερο από τις λανθασμένες επικοινωνιακά, και όχι μόνο, επιλογές στον ανασχηματισμό, στο Μαξίμου είχαν την αγωνία να δουν πώς θα κυλήσει το φθινόπωρο, την ώρα μάλιστα που τα πράγματα με την ενεργειακή κρίση φαίνεται να δυσκολεύουν για τους πολίτες.

Έβαλα τη γάτα και έμαθε πως στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που έχουν στα χέρια τους στα γραφεία του πρώτου και του δεύτερου ορόφου, φαίνεται πως τα προβλήματα αποτελούν παρελθόν και πως το τελευταία διάστημα η ΝΔ έχει τσιμπήσει περίπου μισή μονάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει μία.

Η γάτα που παρακολούθησε μία από τις σχετικές συσκέψεις προσκεκλημένη του Peanut, μου αποκάλυψε πως η μικρή έστω αυτή άνοδος δεν έχει να κάνει τόσο με το πακέτο στήριξης της κοινωνίας που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, αλλά με την υπογραφή της συμφωνίας με τη Γαλλία και την αγορά των φρεγατών.

Με απλά λόγια οι πολίτες φαίνεται να επιβραβεύουν τη συμφωνία αυτή, κυρίως όμως να κρατούν επικριτική στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που είπε όχι, χωρίς για να λέμε την αλήθεια να καταλάβει και κανείς ξεκάθαρα τη στρατηγική του αυτή.

Από αυτή τη στήλη, και παρά τα όσα έχει διαμηνύσει ο Πρωθυπουργός, εγώ σας έχω πει πως στο Μαξίμου δεν έχουν αποκλείσει τις πρόωρες εκλογές. Μην φανταστείτε τίποτα άμεσα αλλά σε περίπου ένα χρόνο και κάτι από σήμερα.

Το σκεπτικό είναι πως η πανδημία θα αποτελεί παρελθόν, η χώρα θα αναπτύσσεται για δεύτερη χρονιά με γρήγορους ρυθμούς, με λίγη το καλοκαίρι του 2022 θα καταγράψουμε νέο ρεκόρ στις τουριστικές αφίξεις, θα έχουν προχωρήσει κάποιες από τις μεγάλες εμβληματικές επενδύσεις όπως το Ελληνικό, γενικά δηλαδή τα πράγματα θα είναι πολύ καλά για τους πολίτες και κατά συνέπεια για την κυβέρνηση. Σε αυτό το κλίμα δεν αποκλείω τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει την ανανέωση της λαϊκής ετυμηγορίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ξανά σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Νέος κίνδυνος για πλημμύρες

Γλυκά Νερά: Ηχητικό ντοκουμέντο - Το τηλεφώνημα του πιλότου στην Αστυνομία, «Βοήθεια, ασθενοφόρο»

Σαρωνίδα: Αυτός είναι ο ποδοσφαιριστής που έπεσε θύμα διάρρηξης στη μονοκατοικία του