Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Ανακούφιση στην κυβέρνηση από την πρόταση δυσπιστίας - Γιατί λένε πως στόχος είναι ο Ανδρουλάκης

Μέγαρο Μαξίμου
Μέγαρο Μαξίμου
Intimenews

Με ιδιαίτερη ανακούφιση υποδέχτηκαν, μαθαίνω, στην κυβέρνηση την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης.

Και αυτό γιατί όπως μου έλεγε κορυφαίος υπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει την ατζέντα η οποία είχε εστιάσει στα προβλήματα από την κακοκαιρία τις τελευταίες μέρες, μια ατζέντα η οποία δεν ήταν και η καλύτερη επικοινωνιακά για την κυβέρνηση.

«Εκεί που τις επόμενες μέρες όλα τα κανάλια θα ασχολούνταν με τα προβλήματα από την κακοκαιρία τώρα θα συζητάμε σε πολιτικό επίπεδο και για θέματα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία τύχη, όπως η οικονομία και η αντιμετώπιση της πανδημίας. Να είναι καλά ο Αλέξης» λένε χαρακτηριστικά στην κυβέρνηση.

Με απλά λόγια η φθορά της κυβέρνησης θα ήταν μεγαλύτερη με το περιβάλλον όπως αυτό είχε διαμορφωθεί αυτές τις μέρες, ενώ τώρα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να …ξεφύγει και να αφήσει πίσω αυτές τις δυσκολίες.

Όπως μου έλεγαν, εκτιμούν πως στην Κουμουνδούρου υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τα τελευταία αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων τα οποία και δείχνουν μία μεγάλη άνοδο του ΚΙΝΑΛ κα … καμία μείωση στα ποσοστά της ΝΔ.

Γιατί όσο και να γκρινιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πολύ τα ίδια ποσοστά δείχνουν και οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχουν στη διάθεσή τους στο Μαξίμου και που φέρνει το ΚΙΝΑΛ να φτάνει στο 15%.

Στο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προχωρήσει σε κίνηση-έκπληξη και να σηκώσει το γάντι οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές, τονίζουν όμως πως ο Πρωθυπουργός θα δώσει όλες εκείνες τις απαντήσεις που πρέπει θωρακίζοντας την εικόνα της κυβέρνησης.

Εξάλλου και ο Πρωθυπουργός εκτιμά πως στόχος του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι τόσο ο ίδιος προσωπικά και η κυβέρνησή του αλλά το ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος θα είναι ωσεί παρών στη συζήτηση που ξεκινά στη Βουλή.

Απλά ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να ανακόψει τη δυναμική που καταγράφει το ΚΙΝΑΛ θέλοντας να αναδείξει τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη μόνη ισχυρή αντιπολιτευτική φωνή στη χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.