ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα σαρώσει η κακοκαιρία - Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Καιρός Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα σαρώσει η κακοκαιρία - Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Κακοκαιρία μέσα στον Αύγουστο – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις θα σαρώσουν τις επόμενες ώρες τη χώρα – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας – Τι καιρό θα έχει το Σαββατοκύριακο

«Παιχνίδια» μέσα στον Αύγουστο κάνει ο καιρός, καθώς έντονα φαινόμενα σαρώνουν από την Τετάρτη (15/08/2018) τη χώρα. Παρόμοιο είναι το σκηνικό του καιρού και σήμερα, Πέμπτη (16/08), σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πού θα «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες ισχυρά φαινόμενα

Στην Αττική σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, παροδικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές, κυρίως στα δυτικά του νομού. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη δυτική και την κεντρική (κυρίως Πέλλα, Ημαθία, Πιερία), όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα έντονα. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι κατά τόπους έντονα στην Ήπειρο και πιθανώς και στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Παροδικά νεφώσεις στα δυτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα βρέξει την Παρασκευή

Στην Αττική λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα γύρω ορεινά – ημιορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά – ημιορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά – ημιορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα παροδικά αυξημένες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο (18/08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή (19/08) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στου Φιλοπάππου: Η μοιραία πτώση 25χρονου από το λόφο και η άγρια ληστεία