ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τη χώρα τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα πλήξει (Χάρτες)

Καιρός: Κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τη χώρα τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα πλήξει (Χάρτες)
INTIME NEWS

Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Πόσο θα διαρκέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, διαδοχικά κύματα βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσουν την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα.

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη (19/11) με βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα έως το μεσημέρι, κυρίως στο Ιόνιο και στα νότια ηπειρωτικά. Παροδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

Όπως προειδοποιεί η υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα τοπικά θα ενταθούν, ιδιαίτερα στα δυτικά τμήματα της χώρας, στην Ανατολική Θεσσαλία και στην Κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες μέτωπο αρκετά ισχυρών καταιγίδων θα προσεγγίσει το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα, επηρεάζοντας έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτη 20/11 το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής χώρας.

Δείτε τους χάρτες του καιρού στη gallery που ακολουθεί:

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης (20/11), βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Μακεδονίας, της Θράκης, καθώς και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ο Νοέμβριος είναι παραδοσιακά ένας μήνας με έντονα φαινόμενα, επισημαίνεται ωστόσο ότι αυτήν την περίοδο οι θάλασσες έχουν διατηρηθεί αρκετά θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, στοιχείο που επιδρά στην περαιτέρω ενίσχυση των φαινομένων που συνοδεύουν τις ατμοσφαιρικές διαταραχές και τα βαρομετρικά χαμηλά.

Δείτε και την πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Σούζη:

Ο καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας

ΠΕΜΠΤΗ 21-11-2019

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στο ανατολικό Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα νοτιοδυτικά θα ενταθούν ενώ τη νύχτα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια, αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-11-2019

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά, από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ 23/24-11-2019

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα δυτικά.

Τα φαινόμενα την Κυριακή βαθμιαία στα δυτικά θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης την Κυριακή.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σάλος: Απαγορεύονται τα τατουάζ για όσους είναι κάτω των 21 ετών

Σύνταξη πριν τα 67 - Τελευταία ευκαιρία για 50.000 υπαλλήλους

Σχετικές ειδήσεις