ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία
INTIME NEWS

Καιρός: Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (03/03) η ΕΜΥ προειδοποιεί για ραγδαία αλλαγή στις καιρικές συνθήκες τις επόμενες ώρες - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες 

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χαλαζοπτώσεις θα είναι τα κύρια φαινόμενα της επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Δείτε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα Τρίτη (03-03-2020) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, καθώς και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (03-03-2020)

  • Από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και τη νύχτα στη δυτική Στερεά, το νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (04-03-2020)

  • Στη δυτική Ελλάδα τις πρωινές ώρες.
  • Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά.
  • Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από αργά το απόγευμα και στα Δωδεκάνησα από τις βραδινές ώρες.

3. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (05-03-2020)

  • Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν σήμερα Τρίτη (03-03-2020) στα πελάγη. Την Τετάρτη (04-03-2020) στο Αιγαίο θα φθάσουν τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός την Τετάρτη - Αναλυτική πρόγνωση

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, βαθμιαία στα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά τις πρωινές ώρες, προβλέπει για την αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ.

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά, που θα φτάσουν στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες στην Αττική με σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 16 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες, κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, που από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τα βόρεια και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου.

Άνεμοι: Στα βόρεια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ, που από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές προς το μεσημέρι που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, από αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τις βραδινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ με τον καιρό έως και την Πέμπτη:

Ο καιρός την Πέμπτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Στα υπόλοιπα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού και από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Μετανάστες – εισβολείς μπήκαν σε χωριά – Κλοπές και καταστροφές

Έβρος - Βίντεο-ντοκουμέντο: Τούρκοι πυροβολούν κατά δυνάμεων των ΜΑΤ