ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία «Ιανός»: Βροχές και κεραυνοί στην Κρήτη - Κλείνουν γέφυρες, πλημμύρισαν καταστήματα

Κακοκαιρία «Ιανός»: Βροχές και κεραυνοί στην Κρήτη - Κλείνουν γέφυρες, πλημμύρισαν καταστήματα
INTIME NEWS / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην Κρήτη έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου (19/9) η κακοκαιρία «Ιανός», η οποία φαίνεται πως θα επηρεάσει περισσότερα τη δυτική πλευρά του νησιού.

Σύμφωνα με το τοπικά ΜΜΕ, από τις βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από το μεσημέρι στον νομό Χανίων και μέχρι τις 5 το απόγευμα είχαν ήδη καταγραφεί 71 χιλιοστά βροχής στην Παλαιόχωρα.

Στις 7 περίπου το απόγευμα ξεκίνησε η βροχή το κέντρο της πόλης ενώ παράλληλα καταγράφεται μία έντονη δραστηριότητα με κεραυνούς.

Δείτε τις βροχοπτώσεις έτσι όπως τις κατέγραψε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr:

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, ο «Ιανός» θα επηρεάσει την Κρήτη μέχρι και την Κυριακή.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται διαδοχικοί προγνωστικοί χάρτες των αθροιστικών βροχοπτώσεων του «Ιανού» έως και τη νύχτα της Κυριακής 20/09, υποδεικνύοντας τόσο την κίνηση του συστήματος, όσο και τις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο.

Όσο περνούσε η ώρα η κακοκαιρία προχωρούσε και στο νομό Ηρακλείου.

Δείτε βίντεο από το Ηράκλειο:

Κλείνουν γέφυρες, πλημμύρισαν καταστήματα

Παράλληλα, οι αρχές προχωρούν στο κλείσιμο όλων των ιρλανδικών γεφυρών με την αρχή να γίνεται στον Κατσαμπά που ήδη έχει υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή και είναι επικίνδυνη η διάβαση.

Την ίδια ώρα έχουν μαρτυρίες στο cretapost κάνουν λόγο για προβλήματα που έχουν προκληθεί στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν πλημμυρίσει.

Προβλήματα σε πτήσεις και ηλεκτροδότηση στο Ηράκλειο

Η ένταση της βροχής στο Ηράκλειο, όπως μεταδίδει το neakriti, ήταν τόσο μεγάλη που η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα 4 μέτρα. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το video που ακολουθεί, όπου ο ουρανός της Κρήτης «σκίζεται» από τους κεραυνούς και τις αστραπές.

Επίσης, η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα και στις πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, καθώς - σύμφωνα με πληροφορίες - δεν κατάφεραν να προσγειωθούν περισσότερες από τέσσερις πτήσεις. Όπως μεταδίδει το neakriti, oι πτήσεις προωθήθηκαν για προσγείωση σε Αθήνα, Χανιά και Κω.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στην ηλεκτροδότηση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε έκρηξη πυλώνα της Δ.Ε.Η. στην εθνική οδό Αγίου Νικολάου - Ηρακλείου, στο ύψος του παλιού ΚΤΕΟ. Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές και να σημειώνονται συνεχείς διακοπές συμβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σχολεία: Δείτε σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν Δευτέρα - Τρίτη