ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα ΤΩΡΑ στην Αττική - Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία

Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα ΤΩΡΑ στην Αττική - Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία
In Τime

Καιρός σήμερα - Ειδήσεις: Στις 03:30 τα ξημερώματα έφτασε η κακοκαιρία στην Αττική - Τα φαινόμενα εντάθηκαν στην Αθήνα στις 05:30 τα ξημερώματα της Τρίτης (13/10).

Το κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που σαρώνει την Αθήνα είναι οι δυνατοί άνεμοι, οι πολλοί κεραυνοί αλλά και οι καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιοχές είναι ισχυρές.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πρόσκαιρη αλλά σημαντική μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από τη Δευτέρα (12/10) αρχικά από το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και κατά τη διάρκεια της Τρίτης (13/10) στο σύνολο της χώρας.

Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις, και οι πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες οι εντάσεις των οποίων στα πελάγη θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το meteo.gr τη νύχτα προς Τρίτη (13/10) τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ κατά τη διάρκεια της Τρίτης τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα θα επιμείνουν.

Τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες της Τρίτης (13/10), βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Αττική, με τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Δελτίο καιρού για την Τρίτη

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 αρχικά αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Μετά το μεσημέρι οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο, ενώ μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν σχεδόν παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 20 βαθμούς.
Στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 24 βαθμούς.
Στην Ήπειρο από 12 έως 22.
Στη Θεσσαλία από 12 έως 27 βαθμούς.
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 26.
Στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22 βαθμούς.
Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι 8 μποφόρ οι άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο νοτιοδυτικοί με εντάσεις 7-8 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν στα 5-6 μποφόρ και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν στα 5-6 μποφόρ και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 4-5 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένεται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τοπικά ενδέχεται να είναι ισχυρές, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 5-6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τις πρωινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δύσκολες ώρες για πασίγνωστο τραγουδιστή: Διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο