ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Βροχές, χιόνια και δυνατοί άνεμοι την Καθαρά Δευτέρα

Καιρός: Βροχές, χιόνια και δυνατοί άνεμοι την Καθαρά Δευτέρα

Καθαρά Δευτέρα: Με κακοκαιρία σε αρκετές περιοχές της χώρας, θα ξεκινήσει η νέα βδομάδα.

Βροχές, χιόνια και δυνατοί άνεμοι θα συνθέσουν τον καιρό την Καθαρά Δευτέρα. Μάλιστα, φαίνεται ότι το επόμενο διάστημα δε θα λείψουν οι βροχές με σκαμπανεβάσματα στις θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι άστατος. Περιμένουμε βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα και έντονες, όμως δεν θα επηρεάσουν όλη τη χώρα.

Αρχικά θα επηρεαστούν τα Ιόνιο και τα δυτικά με κατά περιόδους ισχυρές βροχές και στη συνέχεια η βόρεια Ελλάδα και η ανατολική νησιωτική χώρα, από τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, μέχρι και τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, και μάλιστα στα δυτικά βορειοδυτικά δηλαδή σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία θα δούμε να σημειώνονται χιονοπτώσεις, ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές περίπου από τα 700-800μ και πάνω. Αυτές είναι οι περιοχές όπου ο καιρός θα είναι άστατος.

Στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα είναι αρκετά περιορισμένα και μάλιστα αναμένονται και αρκετά διαστήματα με ήλιο. Έτσι για παράδειγμα, από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και την Κρήτη, οι βροχές θα είναι λιγότερες, αρκετά εξασθενημένες και τοπικές και θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Ο καιρός το απόγευμα προς βράδυ θα αρχίσει να βελτιώνεται από τα δυτικά βορειοδυτικά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Στα δυτικά ο ισχυρός βοριάς θα ρίξει τη θερμοκρασία στους 13, 14-15 στα βόρεια, 16-18 στις υπόλοιπες περιοχές.

Από το απόγευμα θα ψυχράνει κι άλλο ο καιρός, καθώς οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά το απόγευμα στα πελάγη. Θα φυσάει δυνατός βορειοδυτικός άνεμος στο Ιόνιο στα 7-8 ακόμα και 9 μποφόρ, νοτιοδυτικός στο Αιγαίο 7-9 μποφόρ στα νότια και στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς το βράδυ μέχρι 7 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και γενικά καλό καιρό. Το μεσημέρι προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, που στα δυτικά και βόρεια του νομού θα δώσουν τοπικές βροχές. Πιθανόν να ψιχαλίσει λίγο και στο κέντρο της Αθήνας. Δηλαδή ένα γρήγορο πέρασμα βροχών το μεσημέρι, με καλό καιρό πριν και μετά. Η θερμοκρασία από 9-17 και οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4-5, και το απόγευμα 6-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος. Από το μεσημέρι και στη συνέχεια θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, με τα φαινόμενα να εξασθενούν σταδιακά το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 8-13, και οι άνεμοι νότιοι μέχρι 4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε βοριάδες 5-6 μποφόρ.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κοσμοσυρροή στη Βαρβάκειο για την Καθαρά Δευτέρα - Οι τιμές των Σαρακοστιανών