ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι τη Δευτέρα (7/6) - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι τη Δευτέρα (7/6) - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Άστατος θα είναι ο καιρός από αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας - Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Άστατος καιρός, με κατά τόπους βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αναμένεται τη Δευτέρα, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, αύριο αναμένονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά διαστήματα αυξημένες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο και Βόρειο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Κεντρικό, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και δευτερευόντως για την Ανατολική Στερεά και Βορειοανατολική Πελοπόννησο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα κατά τόπους να έχουν χαρακτήρα λασποβροχών.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 31, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 18 έως 34, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 16 έως 29, στην Πελοπόννησο από 17 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 28, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 32, στις Κυκλάδες από 16 έως 30, στα Δωδεκάνησα από 20 έως 29 και στην Κρήτη από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί και προς το βράδυ νότιοι ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νοτιοδυτικοί έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να έχουν ενδεχομένως χαρακτήρα λασποβροχών. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται τοπιές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια και μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα κατά τόπους θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 και στη Θράκη έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 και στα βόρεια έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της θεσσαλίας σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Στη Θεσσαλία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 στα νότια έως 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βορειότερα τμήματα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό στην Κέρκυρα: Σκότωσε το ζευγάρι για οικονομικές διαφορές και αυτοκτόνησε