ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου για ισχυρό χιονιά - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» η «Μπιάνκα»

Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου για ισχυρό χιονιά - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» η «Μπιάνκα»
INTIME

Καιρός - Όλες οι ειδήσεις:  Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, κατά τη διάρκεια της Τρίτης, στις περισσότερες περιοχές της ώρας.

Νέα ενημέρωση για τις περιοχές που πρόκειται να επηρεαστούν περισσότερο από τη σοβαρή επιδείνωση του καιρού, από τον έμπειρο προγνώστη καιρού Σάκη Αρναούτογλου. Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Αρναούτογλου προειδοποίησε για τις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από την κακοκαιρία «Μπιάνκα».

Όπως υπογραμμίζει, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, καθώς οι χιονοπτώσεις κατά τόπους θα είναι πυκνές.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Προσοχή: Νέες χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές και την Τρίτη, 1 Μαρτίου, σε Δυτική-Κεντρική Μακεδονία ακόμα και σε πεδινές περιοχές και ασθενέστερες κατά τόπους πολυυύ χαμηλά και στη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στην Ηπειρο, Θεσσαλία, βόρεια Στερεά σε χαμηλά υψόμετρα.. Λεπτομέρειες στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 στις 16:45 και στις 22:45 αλλά και από τη σελίδα μου εδώ!».

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ):

Καιρικό σύστημα με την ονομασία "Bianca", όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο νοτιοανατολικά, προκαλεί κακοκαιρία από τη νύχτα του Σαββάτου στη χώρα μας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και η πτώση της θερμοκρασίας.

Δευτέρα (28-02-2022)
α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
β) Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς.
γ) Θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη.
δ) Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα.

Τρίτη (01-03-2022)
α) Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές στην ανατολική και νότια χώρα και κυρίως στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
β) Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: H Μπιάνκα φέρνει χιόνια στην Αττική - Προσοχή τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία «Μπιάνκα»: Στα λευκά τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας - Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες