ΚΑΙΡΟΣ

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Ανατροπή με τον καιρό του τριημέρου

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα και συννεφιά στα περισσότερα μέρη της χώρας.
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα και συννεφιά στα περισσότερα μέρη της χώρας.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα από τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Με ανοιξιάτικο σκηνικό θα υποδεχτούμε τον Μαΐο στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr. Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι «θα έχουμε ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο με εξαίρεση τη Μακεδονία και την Ήπειρο όπου και αναμένονται τοπικές βροχές στα βόρεια κυρίως τις μεσημεριανές ώρες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά επίπεδα για την εποχή. «Ο καιρός θα είναι αρκετά καλός», είπε και συνέχισε: «Οι αλλαγές έρχονται από Δευτέρα, καθώς σε ολόκληρη την Ελλάδα θα καταγραφούν βροχές και καταιγίδες».

«Στην Αθήνα θα έχουμε ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο», είπε και πρόσθεσε ότι «στην υπόλοιπη Ελλάδα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά».

«Χωρίς κανένα πρόβλημα θα πραγματοποιηθούν τα θαλάσσια δρομολόγια, καθώς οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες ανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ», είπε.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία τόνισε ότι θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 20 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός του τριημέρου σύμφωνα με το meteo

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, η μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και οι σχετικά αυξημένες κατά τόπους συγκεντρώσεις σκόνης.

Για το Σάββατο 30 Μαΐου 2022, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας και στη Μακεδονία, με τα φαινόμενα να είναι πιο ισχυρά στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω περιοχών.

Την Κυριακή 1 Μαΐου 2022 τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και πιο ασθενή και θα εντοπίζονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής χώρας, της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι θα σημειώσουν μικρή εξασθένηση.

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, αναμένονται στα δυτικά τμήματα της χώρας, στην Πελοπόννησο, στην Στερεά και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα οι συγκεντρώσεις σκόνης στη χώρα, με εξαίρεση τα βόρεια, θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

Αναλυτικά ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στην Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες σε όλες τις περιοχές.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και από τις μεσημβρινές ώρες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Άστατος ο καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς - Πού θα βρέξει