ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Χιόνια στα βόρεια, καλοκαίρι στην Κρήτη

Καιρός: Χιόνια στα βόρεια, καλοκαίρι στην Κρήτη
Eurokinissi

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου 2023 σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Τι κι αν η θερμοκρασία έχει πέσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου, στην Κρήτη είναι ακόμα «καλοκαίρι» με τις θερμοκρασίες να παραμένουν ακόμα υψηλές για την εποχή.

Σύμφωνα με τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr η υψηλότερη θερμοκρασία της ημέρας σημειώθηκε στο μετεωρολογικό σταθμό του Λέντα, Ηρακλείου και ήταν ίση με 17.9 βαθμούς Κελσίου.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες τις ημέρας σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ο καιρός την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου

Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, αναμένεται αίθριος γενικά καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές αναμένονται στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανώς στην Ανατολική Στερεά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας και πιθανώς της Ανατολικής Στερεάς, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα μετά τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -9 έως 11, στην Ήπειρο από -8 έως 10 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -8 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -7 έως 11, στα Επτάνησα από 0 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από -1 έως 9 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες/βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού με πιθανότητα τοπικών βροχών στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρα ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (άνω των 300 μέτρων) στα βόρεια του νομού. Στο υπόλοιπο της ημέρας αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά με εντάσεις εώς 4-5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση στα 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι τοπικά έως 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς.