ΚΑΙΡΟΣ

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: «Επικίνδυνος χιονιάς στην Αττική - Θα θυμίσει την κακοκαιρία Ελπίς»

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: «Επικίνδυνος χιονιάς στην Αττική - Θα θυμίσει την κακοκαιρία Ελπίς»

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά για τον επερχόμενο χιονιά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μιλώντας στο Newsbomb.gr - Εικόνες από την περσινή κακοκαιρία Ελπίς θα δει Αττική

Μεγάλο όγκο χιονιού θα δεχθουν πολλές περιοχές της χώρα μας κατά τις επόμενες ημέρες, μεταξύ άλλων και η Αττική. Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν σφοδρά το Λεκανοπέδιο και να ντύσει τα λευκά μέχρι και το κέντρο της Αθήνας.

Προειδοποίηση για την επιδείνωση του καιρού εκπέμπει μέσω του Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνοντας λόγο για μια επικίνδυνη κατάσταση που θα δημιουργηθεί από την Κυριακή στην Αττική.

«Την Κυριακή αναμένεται να χιονίσει πρώτα στα βουνά και από το μεσημέρι-απόγευμα στα βόρεια προάστια. Από τα ξημερώματα προς Δευτέρα θα χιονίσει σε όλο τον νομό», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρουσάκης.

Μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας θα σημειωθεί χιονόπτωση με τον κ. Μαρουσάκη να τονίζει πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Μάλιστα δήλωσε πως μπορεί να τα φαινόμενα να είναι τόσο έντονα όσο και τα περσινά με την κακοκαιρία Ελπίς λόγω του όγκου του χιονιού αλλά και της διάρκειας της κακοκαρίας.

«Τα φαινόμενα θα είναι έντονα σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να θυμίσουν και τις περσινές εικόνες από την κακοκαιρία Ελπίς. Σίγουρα θα εόναι η μεγαλύτερη διάρκεια και είναι αυτό που μας βάζει σε προβληματισμό ότι θα φτάσει τα περσινά σε όγκο χιονιού»

Κατά διαστήματα μέχρι την Τρίτη το Λεκανοπέδιο θα δέχεται κύματα χιονιού, υπογράμμισε ο μετεωρολόγος.

Όσον αφορά στην υπόλοιπη χώρα, από αύριο Σάββατο θα ξεκινήσει χιονόπτωση σε χαμηλά υψόμετρα σε κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Από το βράδυ τα φαινόμενα σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη θα επεκταθούν σε Ανατολική και Νότια Θεσσαλία, Βοιωτία , Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Πελλοπόνησος, Κυκλάδες και Κρήτη.

Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η έκτακτη σύσκεψη για τα καιρικά φαινόμενα που θα ξεκινήσουν το απόγευμα του Σαββάτου και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη.

Τα μηχανήματα είναι σε πλήρη ετοιμότητα και γεμάτα αλάτι, ενώ αναμένεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ. Από την κακοκαιρία αναμένεται να επηρεαστούν Εύβοια, Αττική, Βοιωτία αλλά και πιο νότια.

Σε αναμονή του Έκτακτου Δελτίου από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού αναμένεται να εκδώσει σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς έρχονται έντονα φαινόμενα αναμένονται στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο, ωστόσο οι μετεωρολόγοι εξακολουθούν να διαφωνούν για αν θα πέσει πυκνό χιόνι στην Αττική.

Όπως ενημέρωσε ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Twitter, «θα δείτε έκτακτο δελτίο καιρού...».