ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Σε απόγνωση οι αγρότες στον Τύρναβο - Καταστροφή στις καλλιέργειες από σφοδρή χαλαζόπτωση

Καιρός: Σε απόγνωση οι αγρότες στον Τύρναβο - Καταστροφή στις καλλιέργειες από σφοδρή χαλαζόπτωση

Οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση με τον αγροτικό σύλλογο Τυρνάβου να σημειώνει πως οι καταστροφές είναι μεγάλες, καθώς η διάρκεια αλλά και το μέγεθος της χαλαζόπτωσης ήταν έντονα.

Με ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλάζι μας αποχαιρέτησε ο Μάιος με πολύ έντονα φαινόμενα να σημειώνονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Η κακοκαιρία προκάλεσε αρκετά σοβαρά προβλήματα σε δρόμους ενώ σε πολλές περιπτώσεις απαραίτητη ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Εκτός από την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από την σφοδρή βροχόπτωση και ο Τύρναβος επλήγη από τα έντονα φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση που προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες, που βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο. Οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση με τον αγροτικό σύλλογο Τυρνάβου να σημειώνει πως οι καταστροφές είναι μεγάλες, καθώς η διάρκεια αλλά και το μέγεθος της χαλαζόπτωσης ήταν έντονα.

Και στη Σίνδο όμως έριξε χαλάζι, χωρίς να προκαλέσει καταστροφές σε καλλιέργειες, ενώ πολύ γνωστό εμπορικό κέντρο στην ανατολική Θεσσαλονίκη πλημμύρισε. Το κέντρο της πολύς μετατράπηκε σε χείμαρρο καθώς οι δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ η πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 70 κλήσεις, από τις οποίες οι 60 ήταν από περιοχές στα ανατολικά.

Σε 11 περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή της για αντλήσεις υδάτων, σε μία για αφαίρεση αντικειμένου, ενώ λόγω της κακοκαιρίας δύο δέντρα έπεσαν και κλιμάκια της πυροσβεστικής έσπευσαν για να τα κόψουν και να τα απομακρύνουν.