ΚΑΙΡΟΣ

Καύσωνας Κλέων - Meteo: Στους 50 βαθμούς η αισθητή θερμοκρασία στο Αιτωλικό

Καύσωνας Κλέων - Meteo: Στους 50 βαθμούς η αισθητή θερμοκρασία στο Αιτωλικό
INTIME

Στη δεύτερη φάση του καύσωνα, σε 90 μετεωρολογικούς σταθμούς καταγράφηκαν μέγιστες θερμοκρασίας άνω των 40 βαθμών Κελσίου, ενώ σε 30 από αυτούς η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 ºC.

Στην κορύφωσή του οδεύει το δεύτερο κύμα του καύσωνα με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ σήμερα Σάββατο 22 Ιουλίου σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας σήμερα ξεπέρασαν σε πολλές περιοχές τους 40 °C. Συγκεκριμένα, σε 90 μετεωρολογικούς σταθμούς καταγράφηκαν μέγιστες άνω των 40 βαθμών Κελσίου, ενώ σε 30 από αυτούς η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 ºC. Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας και ήταν ίση με 44.1 ºC.

Παράλληλα, έντονη ήταν και σήμερα η δυσφορία σε παραθαλάσσια κυρίως τμήματα όπως και οι υψηλές τιμές αισθητής θερμοκρασίας (heat index) σε περιοχές με υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με υψηλές τιμές υγρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, στο Αιτωλικό στην περιοχή του Μεσολογγίου, το μεσημέρι του Σαββάτου καταγράφηκε αισθητή θερμοκρασία στους 50.6 ºC, ενώ στην Πρέβεζα η αισθητή θερμοκρασία έφτασε τους 49.6 ºC.