ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Βροχερό τριήμερο από Δευτέρα, ενδεχόμενο για έντονα φαινόμενα

Καιρός - Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Βροχερό τριήμερο από Δευτέρα, ενδεχόμενο για έντονα φαινόμενα

Καιρός: Ξαφνικά... φθινόπωρο στη χώρα μας, με βροχές σε όλη σχεδόν την επικράτεια και κατά τόπους καταιγίδες - Η εκτίμηση για την κακοκαιρία από τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Απότομη αλλαγή θα σημειωθεί στο σκηνικό του καιρού καθώς σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα θα σημειωθούν βροχές από τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου , με ενδεχόμενο τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα.

Σύμφωνα και με όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr πρόκειται για μια «ασυνήθιστη» μεταβόλη του καιρού για τα δεδομένα της εποχής.

«Έπειτα από ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με θερμοκρασία 33-34 βαθμούς, μια ψυχρή αέρια μάζα θα κατέβει από την Πολωνία τελείως κάθετα, πράγμα σπάνιο για την εποχή», σημειώνει αρχικά ο κ. Γιαννόπουλος.

Η πρώτη περιοχή που θα δεχθεί βροχωπτώσεις αναμένεται να είναι η βόρεια Ελλάδα και σταδιακά η κακοκαιρία θα επεκταθεί και στα νότια: «Η ψυχρή αέρια μάζα έρθει στη χώρα μας τη Δευτέρα το πρωί, όταν και θα ξεκινήσουν βροχές πρώτα στη βόρεια Ελλάδα. Έπειτα, η κακοκαιρία θα κατέβει νοτιότερα μέσα στην Δευτέρα και θα μείνει στη χώρα μέχρι την Τετάρτη».

Με βάση τα σημερινά στοιχεία, όπως επισημαίνει ο κ. Γιαννόπουλος, ο καιρός θα είναι βροχερός στην Αθήνα (από το απόγευμα της Δευτέρας) και στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την Τετάρτη, ωστόσο δεν είναι ξεκάρο πόσο έντονα θα είναι τα φαινόμενα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Γιαννόπουλου: «Υπάρχει ένα ενδεχόμενο, για έντονά τοπικά φαινόμενα τη Δευτέρα και την Τρίτη, για παράδειγμα σε περιοχές της κυρίως της κεντρικής χώρας, όπως η Θεσσαλία αλλά και στα νότα. Αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, το σίγουρο είναι η πτώση της θερμοκρασίας και οι αρκετές βροχές».

Σε ότι αφορά τη θερμοκρασία, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ αναφέρει πως θα σημειωθεί αισθητή πτώση: «Η θερμοκρασία σε σχέση με την Κυριακή θα είναι 4-6 βαθμούς κάτω. Κάτι λίγο πιο κάτω από τους 30 βαθμούς. Σε περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 25-26 βαθμοί, άρα και θα βρέχει και θα πέσει η θερμοκρασία».

Σε ό,τι αφορά τον Έβρο όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά για 14η ημέρα, ο κ. Γιαννόπουλος ξεκαθαρίζει πως δεν αναμένονται βροχές.

Για το ενδεχόμενο πλημμυρών ειδικά σε πυρόπληκτες περιοχές όπως η Αττική, ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος αλλά πάντα εξαρτάται από τον όγκο νερού που θα πέσει στην περιοχή

Σε κάθε περίπτωση, ο μετεωρολόγος εκτιμά ότι από την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση ωστόσο ξεκάθαρη εικόνα για τη διάρκεια και τη σοβαρότητα της κακοκαιρίας, θα έχουμε την Κυριακή.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για Δευτέρα - Τρίτη- Tετάρτη

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-09-2023

Αρχικά στη Μακεδονία και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο βαθμιαία 7, ενώ στο Ιόνιο το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια κατά 4 με 6 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 05-09-2023 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 06-09-2023

Στην κεντρική και τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στη βόρεια Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Σχετικές ειδήσεις