ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Αυξημένη υγρασία και νοτιάδες αύριο - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Αυξημένη υγρασία και νοτιάδες αύριο - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Συννεφιά, αυξημένη υγρασία και νοτιάδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Σε αρκετές περιοχές θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, κυρίως την Τετάρτη, οπότε και θα ενταθούν σε περιοχές των Δωδεκανήσων αλλά και στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού, από το μεσημέρι της Τρίτης πρόκειται να εκδηλωθούν βροχές στα δυτικά και τη Θράκη, που θα δυναμώσουν κατά τις απογευματινές ώρες, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προς τις νυχτερινές ώρες οι συννεφιές επίσης θα πυκνώσουν και θα δώσουν βροχές.

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις νυχτερινές ώρες, με περισσότερες βροχές αλλά και καταιγίδες, στα δυτικά, την ανατολική Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα, ενώ και στη Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες αλλά και την Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, κατά τόπους μέχρι 5-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια θα κυμανθεί στους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια κατά τις προμεσημβρινές ώρες, ωστόσο προς το απόγευμα και το βράδυ οι συννεφιές θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές από αργά τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία το πρωί θα έχουν αρκετό ήλιο με κάποια σύννεφα, τα οποία προς τις απογευματινές ώρες θα αρχίσουν να πυκνώνουν, ενώ από αργά τη νύχτα, στα πιο δυτικά και κεντρικά τμήματα θα εκδηλωθούν τοπικές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι νοτιάδες στα 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 9 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, η Πέμπτη και η Παρασκευή θα κυλήσουν με άστατο καιρό και τοπικές βροχές.