ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά η βροχή στη Ρόδο - Πώς θα κινηθούν αύριο τα φαινόμενα

Καιρός: Ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά η βροχή στη Ρόδο - Πώς θα κινηθούν αύριο τα φαινόμενα
Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν τη Ρόδο με τη βροχή να ξεπερνάει τα 200 εκατοστά.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν σήμερα τη χώρα ξεκινώντας από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Τα σημαντικότερα ύψη σημειώθηκαν στα νοτιοανατολικά και στα δυτικά τμήματα. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕAA το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό του Έμπωνα Ρόδου και ήταν ίσο με 212 χιλιοστά.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 19:30 ώρα Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, οι δυνατές βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν τα ξημερώματα συνοδεύτηκαν από διακοπές του ρεύματος μικρής διάρκειας στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ εκτός λειτουργίας βγήκαν πολλές φορές οι φωτεινοί σηματοδότες σε κεντρικά σημεία της πόλεως Ρόδου αλλά και επί της Ρόδου – Λίνδου και Ρόδου – Καμείρου αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις στους δρόμους τους νησιού μας, πολλοί από τους οποίους έχουν μεταβληθεί σε ποτάμια.

Στο κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου δεν είχαν αναφερθεί μέχρι και τις 9 το πρωί ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν σπασμένων δέντρων και πλημμυρισμένων δρόμων εντός της πόλεως Ρόδου.

Ο καιρός την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου

Χωρίς ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα θα κινηθεί ο καιρός αύριο Πέμπτη 23 Νοεμβρίου με τοπικές βροχές κυρίως στο Αιγαίο και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στα ανατολικά και βόρεια ενώ άνοδος προς τις μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθεί στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Σύμφωνα με το meteo, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 αναμένονται τοπικές βροχές σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Ανατολικής Πελοποννήσου, του Αιγαίου και της Κρήτης. Πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες υπάρχει κυρίως στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15, στην Ήπειρο από 5 έως 21-22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 18-19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 21, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 11 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 20-21 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 14-15 βαθμούς