ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Δυνατές βροχές στην Αττική τη νύχτα - Πού χρειάζεται προσοχή αύριο

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Δυνατές βροχές στην Αττική τη νύχτα - Πού χρειάζεται προσοχή αύριο

Αλλάζει ο καιρός με δυνατές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου 

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και αύριο Τετάρτη σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου επηρεάζοντας και την Αττική αλλά και τη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός από τα δυτικά προς τα αντολικά αλλάζει τις επόμενες ώρες, με βροχές δυνατές αρχικά στα δυτικά ενώ μέσα στη νύχτα θα μετατοπιστούν ανατολικότερα επηρεάζοντας σχεδόν όλη τη χώρα μέχρι και αύριο το απόγευμα.

Κάποιες καταιγίδες τοπικά θα είναι πιθανά ισχυρές, επηρεάζοντας από τα δυτικά της χώρας μέχρι και την αττική, κάποιες περιοχές της Μακεδονίας, τις Κυκλάδες αλλά και τα δυτικότερα τμήματα της Κρήτης. Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα μεταφερθούν ακόμα πιο ανατολικά κυρίως στα νησιά αλλά και τα νότια τμήματα της Θράκης, ενώ το πρωί δυνατές βροχές θα εκδηλωθούν στην Θεσσαλονίκη. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αλλά και τη Θράκη, ενώ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από αργά τη νύχτα της Τετάρτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί στα 6-7 μποφόρ αρχικά, ενώ από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή στα βόρεια αλλά στα νότια θα είναι πιο ανοιξιάτικη, αφού στη βόρεια Κρήτη μπορεί να δούμε ακόμα και 20άρια.

Για την Αττική αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τη νύχτα της Τρίτης και μέχρι το ξημέρωμα της Τετάρτης, οπότε και θα περάσουν από τον νομό αρκετές κατά διαστήματα και δυνατές βροχές ή καταιγίδες, όμως η αλλαγή του καιρού θα είναι πολύ πρόσοχη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού χρειάζεται προσοχή από όσους μετακινηθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν από 4 έως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στους 12 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένονται κάποιες βροχές, ασθενούς ως και μέτριας έντασης, αφού ο κύριος όγκος αναμένεται τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες. Οι βροχές ίσως να είναι δυνατές και να συνοδεύονται από ισχυρά αστραπόβροντα. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα έχουμε μόνο κάποιες συννεφιές μέχρι το βράδυ. Οι άνεμοι στα 6-7 μποφόρ στη Χαλκιδική και στο Άγιο Όρος πρόσκαιρα και 8, ενώ η θερμοκρασία στους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού, την Πέμπτη αναμένονται κάποιες τοπικές βροχές στα Δυτικά την Κεντρική Μακεδόνια και το Ανατολικό Αιγαίο με χιονοπτώσεις στις βόρειες ορεινές περιοχές, ενώ χιόνια αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα και σε υψόμετρα κάτω από τα 800-900 μέτρα.

Την Παρασκευή αναμένεται ενίσχυση των βοριάδων που θα φτάσουν ακόμα και τα 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο.