ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Σαββατοκύριακο με λιακάδα - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει και θα χιονίσει

Καιρός - Αρναούτογλου: Σαββατοκύριακο με λιακάδα - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει και θα χιονίσει
GLOMEX

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου

Ηλιοφάνεια αναμένεται το Σάββατο αλλά και αυξημένες συννεφιές, οι οποίες το πρωί μπορεί να δώσουν μπόρες σε Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Αττική, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Προς το απόγευμα και το βράδυ οι όποιες διάσπαρτες βροχές θα περιοριστούν στις Σποράδες, στην Εύβοια και στη βόρεια Κρήτη.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας η Κυριακή θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια. Τοπικές βροχές ίσως εκδηλωθούν στη νότια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ προς το βράδυ θα έχουμε αλλαγή του καιρού με αξιόλογες βροχές στα δυτικά, στα νοτιοανατολικά και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6 -τοπικά και 7- μποφόρ.
Η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες δεν αποκλείεται να φτάσει τους 0 βαθμούς στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας. Το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 14 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Η Αττική θα έχει σύννεφα αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Στα βόρεια και ορεινά, αυτά δεν αποκλείεται να δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές ή και παροδικές χιονοπτώσεις. Μετά το μεσημέρι βροχές μικρής διάρκειας και έντασης ίσως επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές του νομού. Το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 8 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Λιακάδα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη και στη Κεντρική Μακεδονία και το βράδυ ξαστεριά. Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι στα 3 με 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 2 με 10 βαθμούς Κελσίου.