ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Τι απαντάει για χιόνια το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Καιρός - Αρναούτογλου: Τι απαντάει για χιόνια το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του μετά από ερωτήματα κατοίκων στην πρόγνωση για χιόνια στη Θεσσαλονίκη

Η προοπτική χιονοπτώσεων στη Θεσσαλονίκη έχει «ανάψει» το ενδιαφέρον με συνέπεια οι ερωτήσεις στον προγνώστη καιρού Σάκη Αρναούτογλου να πέφτουν «βροχή» και τον ίδια να προχωρά σε διευκρινίσεις...

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, αν και οι πιθανότητες είναι υψηλές, ωστόσο ασφαλή συμπεράσματα για το ενδεχόμενο να πέσουν χιόνια στην περιοχή, θα μπορούν να εξαχθούν από την Πέμπτη.

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου:

«Φίλες και φίλοι καλή σας ημέρα

Πολλά τα μηνύματα κυρίως από τους Θεσσαλονικείς για την πιθανότητα χιονιού το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη όπως ανέφερα στο χθεσινοβραδινό δελτίο καιρού της ερτ3.

Όπως τόνισα όμως και χθες και θα το επαναλάβω και σήμερα:

Αν και η πιθανότητα για χιονόπτωση στην πόλη Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σ/Κ είναι αρκετά μεγάλη και σήμερα (παρόλο που ομολογουμένως δεν το δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα), θα πρέπει να περιμένουμε και τα στοιχεία της Πέμπτης για να επιβεβαιωθεί ή όχι αυτό το σενάριο και να βγάλουμε ασφαλή μετεοσυμπεράσματα.

Λίγο υπομονή λοιπόν!

Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου»

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη

Πριν ωστόσο από τα πιθανά χιόνια στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός αλλάζει με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει φτάνοντας σε κάποιες περιοχές ακόμα και τους 19 βαθμούς, ενώ σε πολλές περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες και θα μεταφερθεί σκόνη από την Αφρική.

Συγκεκριμένα, στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα νότια πελάγη 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Στα βόρεια από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από 00 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 07 έως 17 και στη νησιωτική χώρα από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 0 (μηδέν) έως 10 βαθμούς Κελσίου.