ΚΑΙΡΟΣ

Μαρουσάκης: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία

Μαρουσάκης: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία
Φωτ.: Eurokinissi

Βροχές αλλά και υψηλές θερμοκρασίες αναφέρει στην πρόγνωση καιρού ο Κλέαρχος Μαρουσάκης 

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας προερχόμενο από την Ιταλία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, θα υπάρξουν βροχές την Πέμπτη στα πιο νότια τμήματα της χώρας, δηλαδή προς το νότιο Ιόνιο και γύρω από την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Βροχές θα σημειωθούν και προς την περιοχή του βορειοδυτικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα, οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια.

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα εστιάσουν κυρίως προς τα δυτικά τμήματα και του ανατολικού Αιγαίου ενώ, σιγά – σιγά θα μάς προσεγγίσει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από την περιοχή της Ιταλίας. Από τη μία πλευρά, το σημερινό κύμα κακοκαιρίας θα βρίσκεται σε εξασθένηση, προς τα πιο ανατολικά τμήματα του Αιγαίου Πελάγους και, από την άλλη, στα πιο δυτικά τμήματα της χώρας μας ξεκινάει και πάλι ένα νέο κύμα κακοκαιρίας.

Το Σάββατο φτάνει το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία, που θα στρέψει τους ανέμους σε νοτιάδες θα ενιχυθούν, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Στην ανατολική Ελλάδα η θερμοκρασία, ωστόσο, μπορεί να ανέβει και πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ, την Κυριακή, τα φαινόμενα θα κινηθούν λίγο πιο ανατολικά και θα δώσει βροχές και καταιγίδες σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα.