ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Κολυδάς: «Όταν το πολικό αναβάλει το ταξίδι του»

Καιρός - Κολυδάς: «Όταν το πολικό αναβάλει το ταξίδι του»
Φωτ.: Eurokinissi

Αιχμηρό το σχόλιο του Θοδωρή Κολυδά για τον καιρό των επομένων ημερών 

Στην εξέλιξη του καιρού τις επόμενες μέρες αναφέρθηκε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Αναφέρθηκε σε πρόσκαιρη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας αύριο και το Σάββατο, αλλά από την Κυριακή επανέρχεται η καλοκαιρία.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Όταν το "πολικό" αναβάλει το ταξίδι του... Μετά την πρόσκαιρη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή και το Σάββατο, ο υδράργυρος ανεβαίνει από την Κυριακή για 2-3 μέρες, σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά .

Για τις ημέρες που θα ακολουθήσουν, προβλέπονται κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, με τάση πτώσεως μετά το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα. Πρόγνωση βέβαια αρκετά επισφαλής για να την υιοθετήσουμε , όπως ποτέ δεν υιοθετήσαμε και το "πολικό"»

O καιρός για Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προβλέπεται:

-Για την Παρασκευή 8 Μαρτίου

Αρχικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Εύβοια με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Από το απόγευμα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη με την εκδήλωση τοπικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα.
Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με τάση εξασθένησης από τις απογευματινές ώρες. Στα νότια πελάγη αρχικά θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στα δυτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

-Για το Σάββατο 9 Μαρτίου

Αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια με τοπικές βροχές στη Μακεδονία μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα δυτικά. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι στα δυτικά ηπειρωτικά αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, και βαθμιαία από το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

-Για την Κυριακή 10 Μαρτίου

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια κυρίως ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ εξασθενούντες από το απόγευμα, ενώ στα υπόλοιπα θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.