ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Στα ύψη ο υδράργυρος – «Βούλιαξαν» οι παραλίες σε όλη τη χώρα (photos)

Καιρός: Στα ύψη ο υδράργυρος – «Βούλιαξαν» οι παραλίες σε όλη τη χώρα (photos)

Με την θερμοκρασία να φτάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας, οι πολίτες γέμισαν τις κοντινές παραλίες για να πάρουν ανάσες δροσιές, με τα... δύσκολα να έρχονται από βδομάδα και πιο συγκεκριμένα από την Τρίτη

Έρχεται το πρώτο κύμα καύσωνα από την Τρίτη

Τα μελτέμια σταματούν, οι τοπικές βροχές έκαναν την εμφάνιση τους σε αρκετές περιοχές της χώρας και μαζί επέστρεψε και η ζέστη.

Η θερμοκρασία ήδη σήμερα έφτασε τους 38 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της Αττικής, στη Θεσσαλονίκη, στην Λάρισα και στα Τρίκαλα με τους πολίτες να «βουλιάζουν» τις παραλίες για να δροσιστούν.

Ο καιρός αυτό το καλοκαίρι φαίνεται πως θέλει να μας... τρελάνει και το πρώτο κύμα καύσωνα θα μας «κάψει» από την Τρίτη (28/7), με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν πως η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 40!

Αρκετή ζέστη και αυξημένη αίσθηση δυσφορίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά και σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Κεντρικής Πελοποννήσου, περιμένουμε τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015. Παράλληλα, λόγω της αυξημένης υγρασίας και των ασθενών ανέμων είναι πολύ πιθανό να σχηματιστούν και πάλι ομίχλες πάνω από θαλάσσιες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 38 στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 38 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 21 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, αρκετή ζέστη και αυξημένη αίσθηση δυσφορίας, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις, αρκετή ζέστη και αυξημένη αίσθηση δυσφορίας, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Σχετικές ειδήσεις