ΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται ψυχρή εισβολή από τη Ρωσία – Θα το στρώσει και στο Σύνταγμα

Έρχεται ψυχρή εισβολή από τη Ρωσία – Θα το στρώσει και στο Σύνταγμα

Ακριβώς όπως μας άφησε το 2014 θα μας αποχαιρετίσει και το 2015, με χιόνια, τσουχτερό κρύο και ισχυρές καταιγίδες.

Πότε θα εκδηλωθούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα – Ποιες περιοχές θα πλήξει ο χιονιάς – Πότε θα αρχίσει να βελτιώνεται

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, έως και 12 βαθμούς κελσίου και τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Η ψυχρή «εισβολή» αρκτικών αερίων μαζών από τη Ρωσία και την Ουκρανία που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, θα αλλάξει εντελώς το σκηνικό του καιρού.

Το βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την Ρωσία πλησιάζει απειλητικά την Ελλάδα και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από το βράδυ της Τετάρτης θα αρχίσει να «χτυπά» ακόμα και πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Weather Prospect in Europe for next 10 Days

Siberian Anticyclone effect in Europe - part 2 -From 4th of January back to normal temperatures.Data from Meteociel 3D

Δημοσιεύτηκε από Cyclone Of Rhodes στις Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

Οι άνεμοι βαθμιαία στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 7 - 8 μποφόρ.

Η δυσκολότερη μέρα θα είναι η Πέμπτη. Η ψυχρή εισβολή θα αρχίσει να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και η μόνη περιοχή που υα επηρεαστεί λιγότερο είναι η Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση και θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Τοπικά στη Μακεδονία και τη Θράκη δεν θα ξεπεράσει, ακόμα και το μεσημέρι, τους μηδέν βαθμούς, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις στα πελάγη.

Έντονα φαινόμενα θα χτυπήσουν από το μεσημέρι της Πέμπτης τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και την Αττική. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα με χιονοπτώσεις ακόμα και στις... βάρκες, καθώς χιόνια αναμένονται ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων.

Αν και το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό και την Πρωτοχρονιά (με ισχυρό παγετό στα βόρεια), προβλέπεται ηλιοφάνεια στα δυτικά και τα βόρεια. Στα ανατολικά και τα νότια σταδιακά θα υπάρξει ύφεση της κακοκαιρίας.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το βράδυ της Παρασκευής και σταδιακά θα ανεβαίνει και το θερμόμετρο.




Σχετικές ειδήσεις