ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Αυτές είναι οι πόλεις που θα το «στρώσει» τις επόμενες ώρες

Καιρός: Αυτές είναι οι πόλεις που θα το «στρώσει» τις επόμενες ώρες

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η χώρα, με τις περισσότερες περιοχές να «ντύνονται» στα λευκά.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ωστόσο, φαίνεται πως θα εξασθενήσουν τις επόμενες ημέρες, ενώ τα χιόνια θα περιοριστούν, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτικά, για αύριο, Τρίτη (26/01/2016) βροχή η χιονόνερο αναμένεται να σημειωθεί στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα της ανατολικής και βόρειας χώρας. Σταδιακή ενίσχυση των βόρειων ανεμών στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Πρωινός παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινα ασθενείς χιονοπτώσεις της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχή ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βελτίωση στις Κυκλάδες τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά των βορειοτέρων νησιών. Μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Βελτίωση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τετάρτη (27/01) προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια. Στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις που μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ που από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν στα βόρεια σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο στα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός όμως θα σημειωθεί τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη (28/01) και Παρασκευή (29/01) λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Το Σάββατο (30/01) και την Κυριακή (31/01) λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα τοπικών βροχών. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που σταδιακά μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ που από την Κυριακή θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση το Σάββατο.