Καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Αυτό είναι το φαινόμενο που θα καλύψει τη μισή χώρα

Καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Αυτό είναι το φαινόμενο που θα καλύψει τη μισή χώρα

Καιρός για μπάνια στις παραλίες - Καλοκαίρι θα θυμίζει από σήμερα, Πέμπτη (11/05/2017) το σκηνικό του καιρού – Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προειδοποιεί για φαινόμενο που θα καλύψει τη μισή χώρα.

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα, Πέμπτη (11/05/2017) ο καιρός σε όλη τη χώρα. Τοπικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη το πρωί στα βόρεια. Από το απόγευμα, σύμφωνα με την ΕΜΥ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά. Ιδιαίτερη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες.

Αναλυτικά, στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 τοπικά νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 τοπικά νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι στη δυτική Μακεδονία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 τοπικά έως ανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές στα βόρεια. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 ως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα βόρεια θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.