ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Πού θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα σε λίγες ώρες

Καιρός – Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Πού θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα σε λίγες ώρες

Καιρός – Έρχονται τις επόμενες ώρες ισχυρά φαινόμενα – Πού και πότε θα σαρώσουν, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις θα «χτυπήσουν» πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Μάλιστα, η κακοκαιρία έχει αρχίσει ήδη να σαρώνει σε κάποιες περιοχές.

Αναλυτικά, σήμερα, Παρασκευή (01/12/2017) στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τη νύχτα στα δυτικά πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση το βράδυ στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 πιθανώς στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο σε βορειοδυτικούς με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και την κεντρική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι νότιοι 5 με 7 στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι νότιοι 5 με 7 και στα δυτικά τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 21 και στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα βόρεια 8 τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Σάββατο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια) και από τις βραδινές ώρες και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους Ισχυρές. Χιόνια από το βράδυ στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανόν 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.