ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός ΤΩΡΑ: Πού βρέχει και πού χιονίζει αυτή τη στιγμή

Καιρός ΤΩΡΑ: Πού βρέχει και πού χιονίζει αυτή τη στιγμή

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Ποιες περιοχές «χτυπούν» τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε κλοιό κακοκαιρίας είναι το τελευταίο 24ωρο σχεδόν ολόκληρη η χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις να συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στα βόρεια της χώρας αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά με εξασθένηση. Στα κεντρικά και νότια της χώρας βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και στα νότια θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια 8 με 9, τοπικά 10 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, τοπικά ολικός στη δυτική Μακεδονία.

Στην Αττική νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα γύρω ορεινά καθώς και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Πάρνηθας (πάνω από 400-500 μέτρα). Τα φαινόμενα κατά περιόδους πιθανόν να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά στα 8 μποφόρ και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 5 έως 9 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 0 έως 5 βαθμούς κελσίου.

Δείτε ΕΔΩ που βρέχει και πού χιονίζει αυτή τη στιγμή

Σχετικές ειδήσεις