ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Κακοκαιρίας συνέχεια την Τρίτη (8/5) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Κακοκαιρίας συνέχεια την Τρίτη (8/5) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη, 8 Μαΐου 2018 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ την Τρίτη (7/5) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι ισχυρά στα δυτικά και τα βόρεια κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να μην σημειώνει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Λίγες νεφώσεις αναμένονται στην Αττική που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια του νομού σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ με την θερμοκρασία ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές στη Μακεδονία. Το βράδυ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές κυρίως στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές στα βόρεια. Βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αρχικά νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις