Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Σάββατο, 11 Μαΐου
17
3bf
Ταχ. Ανέμου
76%
Υγρασία
06:18
Ανατολή
20:24
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Αρναούτογλου: Πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία την Αττική - Νέα επιδείνωση από την Τρίτη (vid)

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Προ των πυλών νέα επιδείνωση του καιρού - Αναλυτική πρόγνωση από τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το επόμενο 48ωρο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες κυρίως στα νότια νησιωτικά τμήματα, όπου δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Όπως υπογράμμισε, θα ενισχυθούν οι βοριάδες σταδιακά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, αναμένεται επιδείνωση και πάλι από Τρίτη (1/2) από τα δυτικά προς τα ανατολικά με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Ο καιρός αύριο

Μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέχρι το ξημέρωμα του Σαββάτου (29/1) στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Την ίδια ώρα, και στην ορεινή Ήπειρο πάνω από τα 1.000 μέτρα θα χιονίσει, ωστόσο ο καιρός θα βελτιωθεί προς τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη βόρεια χώρα, η συννεφιά θα δώσει χιονόνερο και χιόνι ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο.

Μετά το μεσημέρι, ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη θα βελτιωθεί ενώ θα υπάρξουν και κάποια «ανοίγματα» με ηλιοφάνεια. Ωστόσο, σε νότια και ανατολική Θεσσαλία, Στερεά, βόρεια και ανατολική Εύβοια, Σποράδες και στις περισσότερες της Πελοποννήσου τα φαινόμενα θα ενταθούν. Παράλληλα, πρόσκαιρα υπάρχει πιθανότητα να χιονίσει σε Φθιώτιδα και Βοιωτία και κάτω από 300 μέτρα.

Δυνατές βροχές αναμένονται σε ανατολική Στερεά και Εύβοια, αλλά και δυνατές καταιγίδες στις νοτιότερες ορεινές περιοχές της Κρήτης και στα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Στην Αττική τοπικά φαινόμενα, το πρωί στη βορειοδυτική πλευρά του νομού, με βροχές και χιόνια πάνω από 600-700 μέτρα. Ωστόσο, μέσα στην ημέρα, οι βροχές θα γίνουν περισσότερες σε όλο τον νομό. Οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν πάνω από τα 500 μέτρα σε τμήματα κοντά στην Βοιωτία και πάνω από τα 700 μέτρα στο εσωτερικό του νομού Αττικής. Παράλληλα, δε αποκλείεται να εκδηλωθούν και κάποιες τοπικές καταιγίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όμως, αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αρκετά. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, τις πρωινές ώρες ίσως τοπικά η συννεφιά να δώσει χιονόνερο ή και χιόνι ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Ωστόσο, μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Καμπανάκι» Λαγουβάρδου στο Newsbomb.gr: Χιόνι και κλειστά φρεάτια ίσως φέρουν πλημμύρες στην Αττική