ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε LIVE τι γίνεται στο Σύνταγμα

Δείτε LIVE τι γίνεται στο Σύνταγμα

Πολεμική είναι η ατμόσφαιρα έξω από τη Βουλή, με βόμβες μολότοφ, πέτρες, χημικά και φωτιές να συνθέτουν το σκηνικό στο Σύνταγμα.


Live Video streaming by Ustream

00:18 Νέα μεγάλη φωτιά σε κτίριο της οδού Αθηνάς, όπου στεγάζεται υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου.

23:36 Πριν λίγο έπεσε το πάτωμα του πρώτου ορόφου στο «Αττικό». Το ιστορικό κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς.

23:32 Έκκληση προς του πολίτες από πυροσβεστική και ΕΚΑΒ να διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων

23:30 23 οι προσαγωγές στο δημαρχείο της Αθήνας

23:27 Εστίες φωτιάς στην Ακαδημίας

23:26 Οι κουκουλοφόροι έχουν κάνει πλιάτσικο σε όλα σχεδόν τα καταστήματα που έχουν καταστρέψει

23:24 Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει προσαγωγές στο δημαρχείο της Αθήνας

23:20 Σε εξέλιξη οι οδομαχίες στην οδό Αμαλίας

23:15 Εικόνα της φλεγόμενης πόλης

epis23233232311111111111

23:11 Δεκάδες οι τραυματίες που έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία της Αθήνας

23:08 Παρακρατικούς μηχανισμούς κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

23:02 Η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου. Κτίρια καίγονται σε όλο το κέντρο.

22:57 Αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση να καθαριστεί η Πανεπιστήμιου ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των οχημάτων της πυροσβεστικής.

22:53 Επίθεση πριν από λίγο σε πυροσβεστικό όχημα. Οι κουκουλοφόροι το κατέλαβαν, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να το ανακτήσουν.

21:30 Κρότους λάμψης μέχρι το Μοναστηράκι. Στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα έχουν στηθεί οδοφράγματα, ενώ στις πύρινες φλόγες έχουν τυλιχθεί κτίρια, καταστήματα και τράπεζες. Η ένταση έχει επεκταθεί και στο Μοναστηράκι όπου αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

21:15 Στις φλόγες ο κινηματογράφος Αττικόν, στην οδό Σταδίου.

20:30 Δεν βλέπουν από τα χημικά. Αισθητή η οσμή στις περιοχές πίσω απο το Α' νεκροταφείο- Πειραιώς(Γκάζι)- Κολωνάκι- Hilton.

Μαρτυρίες διαδηλωτών κάνουν λόγο για αποπνιχτική κατάσταση, ωστόσο ακόμα παραμένουν στο Σύνταγμα.

20:00 Επεισόδια σε Πανεπιστημίου, Ιπποκράτους, Σταδίου και Χρήστου Λαδά.

19:45 Φωτιές στην Κοραή. Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στα τραπέζια γνωστής αλυσίδας καταστημάτων καφέ. Τα τραπεζοκαθίσματα ήταν τοποθετημένα στον προαύλιο χώρο του μαγαζιού. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής αδυνατούν να φθάσουν στο σημείο, καθώς σημειόνται σοβαρά επεισόδια.

Την ίδια στιγμή, ομάδα κουκουλουφόρων έσπασαν την τζαμαρία υποκαταστήματος τράπεζας που στεγάζεται σε κτίριο απέναντι από το κατάστημα που φλέγεται και προκάλεσαν πυρκαγιά.

19:30 Οι διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί από την πλατεία Συντάγματος με εκτεταμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις επιστρέφουν στο Σύνταγμα.

19:15 Επεκτείνονται τα επεισόδια στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Συντάγματος καθώς η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους διαδηλωτές από το χώρο του κοινοβουλίου. Συγκρούσεις γίνονται στη οδό Πανεπιστημίου μπροστά από το πολυκατάστημα "Αττικα" όπου οι διαδηλωτές έχουν ανάψει φωτιές στην αρχή της οδού Σταδίου προς το Σύνταγμα και στις οδούς Κριεζώτου Λυκαβηττού και Ομήρου.

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Αρκετές χιλιάδες μέλη ξεκίνησαν από την Ομόνοια που είχαν συγκεντρωθεί νωρίς το απόγευμα και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα, μέσω της οδού Σταδίου. Ωστόσο, λόγω των επεισοδίων οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην Ομόνοια όμως λογω των εκεί επεισοδίων, οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην Ομόνοια όπου και παραμένουν.

19:00 Επεισόδια στις οδούς Κριεζώτου, Ζαλοκώστα και Ακαδημίας.

18:50 Οδοφράγματα στην Πανεπιστήμιου. Ο κόσμος έχει βρει καταφύγιο στην Ερμού. Σε εξέλιξη είναι η πορεία του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα.

18:30 Εκτεταμένες φθορές από κουκουλοφόρους στα καταστήματα της οδού Βαλαωρίτου. Διαδηλωτές προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στους γύρω δρόμους του Συντάγματος, ωστόσο έχουν εγκλωβιστεί.

Πάνω από 100.000 οι διαδηλωτές

Μπορεί το Σύνταγμα να φλέγεται ωστόσο στο κέντρο "σφύζει" από πολίτες που "βράζουν" για την κατάσταση στη χώρα. Αυτή την ώρα υπολογίζεται πως στο Σύνταγμα βρίσκονται 100.000 διαδηλωτές, που δίνουν το «παρών» στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την ώρα που στο εσωτερικό της Βουλής γίνεται η συζήτηση για τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης.

Πριν από λίγη ώρα κατέφθασε από τη λεωφόρο Αμαλίας πορεία μοτοσικλετιστών των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Με το "καλημέρα σας" τα επεισόδια

Το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε από νωρίς σε πεδίο μάχης. Ήδη από τις 15:00 το απόγευμα ένταση σημειώθηκε έξω από τη Νομική, όπου άγνωστοι βγήκαν από τη Σχολή που τελεί υπό κατάληψη και πέταξαν βόμβες μολότοφ. Μάλιστα, τα επεισόδια επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους του Συντάγματος.

Μία ώρα περίπου αργότερα, έξω από τη Βουλή σημειώθηκαν επεισόδια με βόμβες μολότοφ, πέτρες και χημικά των αστυνομικών.

Τα χημικά "έπνιξαν" τον Θεοδωράκη και τον Γλέζο

Σε λιπόθυμη κατάσταση βρέθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έδωσε το "παρών" στο Σύνταγμα. Ο Μίκης Θεοδωράκης συνοδευόμενος από τον Μανώλη Γλέζο βρέθηκε στη διαδήλωση, με σμοπό να μπει στη Βουλή και να πείσει τους βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων να καταψηφίσουν το Νέο Μνημόνιο. Ωστόσο, αισθάνηκε έντονη δυσφορία, εξαιτίας της μεγάλης χρήσης χημικών από τα ΜΑΤ. Μάλιστα στο ιατρείο της Βουλής μεταφέρθηκε και ο Μανώλης Γλέζος, καθώς έπειτα από τις δηλώσεις που πραγματοποίησε στα κανάλια οένιωσε έντονη αδυναμία.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε φωτορεπόρτερ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε από μολότοφ.

Δεκάδες προσαγωγές

Από τα επεισόδια που βρίσκονται σε εξέλιξη στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα έχουν σημειωθεί, μέχρι στιγμής, 22 προσαγωγές.

Κλειστό το Μετρό

Κλειστοί είναι από τις 18:00το απόγευμα όλοι σταθμοί του Μετρό περιμετρικά στην πλατεία Συντάγματος. Συγκεκριμένα, κλειστοί είναι οι σταθμοί Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη. Στους άλλους σταθμούς η κίνηση του Μετρό διεξάγεται κανονικά.

Δείτε video από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας εδώ