ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Βόρεια Εύβοια

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Βόρεια Εύβοια

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20.09 με επίκεντρο 116 χλμ, βορειοδυτικά των Αθηνών.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη βόρεια Εύβοια, στα 6 χλμ. δυτικά των Ωρεών, μεταξύ της Ιστιαίας και της Αιδηψού. Η δόνηση χαρακτηρίζεται επιφανειακή, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Εύβοια και στην Αθήνα, καθώς και σε όλη την κεντρική Ελλάδα ενώ ιδιαίτερα στη Φθιώτιδα έγινε αισθητή από το Μαρτίνο μέχρι τη Λαμία, την Στυλίδα και την Πελασγία.

Οι συγκεκριμένες περιοχές βρίσκονται ουσιαστικά περιμετρικά της περιοχής που είναι το επίκεντρο.

Το newsbomb.gr επικοινώνησε με την Πυροσβεστική και δεν υπάρχουν κλήσεις για ζημιές.

seismos1

Ο καθηγητής Γεωλογίας κ. Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Newsbomb.gr, επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη δόνηση δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η περιοχή είναι σεισμογενής και έχει επιδείξει στο παρελθόν αυξημένη σεισμική δραστηριότητα.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όμως χρειάζεται παρακολούθηση πριν μπορέσουμε να εξάγουμε οριστικά συμπεράσματα για το αν ήταν αυτός ο κύριος σεισμός», πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

Σημειώνεται ότι ακολούθησαν αρκετοί ασθενείς μετασεισμοί.

Στην Αιδηψό επικράτησε πανικός και οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους ενώ παρόμοια εικόνα υπήρξε και στην Ιστιαία.

Διαβάστε επίσης:

ΤΩΡΑ: Σεισμός στη βόρεια Εύβοια - Αισθητός και στην Αθήνα