ΕΛΛΑΔΑ

«Παλιός» ο συντάκτης, «νέος» ο εκτελεστής

«Παλιός» ο συντάκτης, «νέος» ο εκτελεστής

Οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής ψάχνουν την 18σέλιδη προκήρυξη, με την οποία η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση "Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις" ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή εκτέλεση των Φουντούλη και Καπελώνη, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Οι Αρχές έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής σε δύο βασικά συμπεράσματα:

- Ότι ο εκτελεστής των δύο μελών της Χρυσής Αυγής και ο συντάκτης της προκήρυξης είναι διαφορετικά πρόσωπα,

- Ότι ο εκτελεστής είναι νέος στην ένοπλη οργάνωση, ενώ ο συντάκτης της προκήρυξης είναι "παλιός" στις τρομοκρατικές οργανώσεις και στο αντάρτικο πόλης.

Δεν αποκλείουν επίσης στην πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα έχουν ενταχθεί άτομα που είχαν δραστηριοποιηθεί σε παλαιότερες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική περίμεναν ότι η προκήρυξη θα περιλαμβάνει τρία στοιχεία, στα οποία, ωστόσο, δεν γίνεται καμία αναφορά.

Ειδικότερα, δεν περιγράφεται πουθενά η στιγμή της δολοφονίας, δεν γίνεται καμία αναφορά στο πώς και γιατί δημιουργήθηκε η οργάνωση, αλλά ούτε και στο οπλοστάσιό της.

Σε ό,τι αφορά το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη διπλή δολοφονία υπάρχει μόνο η φράση: "Οι σφαίρες των 9 χιλιοστών ήταν παραγγελία του βουλευτή τους Μίχου, που είχε δηλώσει ότι "μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν".

Διαβάστε επίσης:

Ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτέλεση των δύο νεαρών της Χρυσής Αυγής