ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν μετά από μήνες Πολυτεχνείο και Νομική

Ανοίγουν μετά από μήνες Πολυτεχνείο και Νομική

Σε κανονικούς ρυθμούς, μετά από μήνες απεργίας, αρχίζουν σήμερα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Νομική του Καποδιστριακού, η πρώτη σχολή του πανεπιστημίου που ανοίγει. Την ίδια ώρα, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης καλείται να δώσει εξηγήσεις στον Εισαγγελέα.

Κανονικά τα μαθήματα σε ΕΜΠ και Νομική

Η Νομική είναι η πρώτη σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που ανοίγει, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρός της, καθηγητής Θ. Φορτσάκης.

«Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2013-2014 αρχίζουν τη Δευτέρα 9-12-2013 σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί» αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Κανονικά αρχίζουν τα μαθήματα και στο Πολυτεχνείο, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος ανέστειλαν την απεργιακή τους κινητοποίηση. Θα πραγματοποιήσουν, πάντως, νέα γενική συνέλευση την προσεχή Πέμπτη με αντικείμενο την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απέναντί τους.

Παράλληλα, αυτή η εβδομάδα αναμένεται να είναι δύσκολη για την Παιδεία, καθώς στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η απεργία συνεχίζεται.

Ωστόσο, το απεργιακό μέτωπο δείχνει πλέον να έχει διασπαστεί, καθώς η πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ του συλλόγου των υπαλλήλων τάσσεται υπέρ της αναστολής της απεργίας και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με ανοικτό το Πανεπιστήμιο.

panepistimio-athinon-nomiki-ekpa

Στον Εισαγγελέα ο Πελεγρίνης

Εν τω μεταξύ, ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης θα παρουσιαστεί στον Εισαγγελέα, με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος, στο πλαίσιο έρευνας για τη μη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν στοιχειοθετούνται κατηγορίες σε βάρος του πρύτανη για να του ασκήσει ποινική δίωξη ή αν ο φάκελος θα τεθεί στο αρχείο.

Η κλήση γίνεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από αναφορά που είχε υποβάλει στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ με την έρευνα συσχετίστηκε και ανακοίνωση του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ στην οποία καταλογίζονται ευθύνες στον πρύτανη για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε επίσης:

Απορρίφθηκε το ενδεχόμενο επιστράτευσης των διοικητικών των ΑΕΙ

Αρχίζουν οι αιτήσεις μεταγραφής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αποφασίζει η Σύγκλητος για τον Πελεγρίνη