ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας φθάνει σήμερα το μεσημέρι στην ελληνική πρωτεύουσα, αποδεχόμενος τη σχετική πρόσκληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να τιμήσει με την παρουσία του τη σημαντική αυτή στιγμή για τη χώρα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανήμερα της πρωτοχρονίας ευχήθηκε για την ευόδωση της πέμπτης ευρωπαϊκής προεδρίας, αλλά και για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

«Θέλω να ευχηθώ στην Ελλάδα η οποία αναλαμβάνει από σήμερα την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως να κατορθώσει, παρά τα υπάρχοντα προβλήματα, μια επιτυχή κατά πάντα προεδρία» είπε ευχαριστώντας τον Αντώνη Σαμαρά για την πρόσκληση. Καταλήγοντας την πρωτοχρονιάτικη ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι «συγχαίρουμε και ευλογούμε από της Μητρός Εκκλησίας και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως αλλά και όλας τα προσπαθείας του ελληνικού λαού και της ηγεσίας του να ανεξέλθει το ταχύτερο δυνατόν εκ της παρούσης κρίσεως, να την υπερβεί και να οδεύσει εις τον δρόμον των πεπρωμένων της φυλής και του γένους μας».

Πριν την τελετή για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Ο κ. Βαρθολομαίος θα επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη αύριο.