ΕΛΛΑΔΑ

Hλεία: Ο Αλφειός εκπέμπει SOS!

Hλεία: Ο Αλφειός εκπέμπει SOS!

Την άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας ζητούν οι κάτοικοι και ο Αντιδήμαρχος Αδρίτσαινας, για να ελαχιστοποιηθεί ο πιθανός κίνδυνος ακόμα μεγαλύτερων καταστροφών σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις του κάμπου της Παπαδούς.

Ήδη ο ποταμός έχει καλύψει αρκετά στρέμματα εκτάσεων που μέχρι πριν από ένα-δύο χρόνια καλλιεργούνταν. Οι αγρότες ζουν με τον φόβο ενδεχόμενης πλημμύρας, καθώς όπως τονίζουν «ο κάμπος της Παπαδούς μπορεί να καταστραφεί μέσα σ' ένα βράδυ»!

Το συγκεκριμένο σενάριο είναι τραγικό γιατί πρόκειται για 3.000 στρέμματα που προσφέρουν μια πλούσια και καλή παραγωγή σ' έναν μεγάλο αριθμό αγροτών.

Τις τελευταίες ημέρες, η ροή του νερού «ξήλωσε» τμήματα από τις όχθες του ποταμού, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα οι καλλιέργειες, καθώς και τα χωριά που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Αγανακτισμένοι οι παραγωγοί ζητούν μιαν απάντηση για την καθυστέρηση της τοποθέτησης του εργολάβου στον ποταμό και για τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα που θα έπρεπε ήδη να έχουν ολοκληρωθεί.

Όπως τόνισαν οι ίδιοι, δεν τους επιτρέπεται να «μπουν» στο ποτάμι με δική τους πρωτοβουλία και ν' αναλάβουν δράση για τη διαφύλαξη των περιουσιών τους. «Πρέπει αν είναι δυνατόν να έρθουν ακόμα και σήμερα τα συνεργεία και να ξεκινήσουν άμεσα τις εργασίες. Δεν έχουμε χρόνο, θα καταστραφούμε»!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Δημαρχείο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων δεν μπορεί να ενεργήσει, γιατί το λόγο έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οι αρμόδιοι λοιπόν ας αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους πριν καταστραφούν οι αγρότες της περιοχής.

Πηγή: patrisnews.gr