ΕΛΛΑΔΑ

Έξι με δέκα αρνιά διατίθενται καθημερινά σε κάθε κατάστημα LIDL

Έξι με δέκα αρνιά διατίθενται καθημερινά σε κάθε κατάστημα LIDL

Φθηνό αρνί για...ελάχιστους διαπίστωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης – Αόριστη και γενικόλογη η απάντηση της εταιρείας

Έξι με δέκα νωπά αρνιά παραλαμβάνει κάθε μέρα κάθε κατάστημα Lidl, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο με αφορμή τις καταγγελίες για παραπλανητική διαφήμιση διεξήγαγε ελέγχους στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι τα αποθέματα για τη συγκεκριμένη προσφορά στα καταστήματα της αλυσίδας εξαντλούνται κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και ότι αυτό οφείλεται στο ότι η ποσότητα που παραλαμβάνει κάθε κατάστημα καθημερινά κυμαίνεται από 6-10 τεμάχια.

Η ποσότητα αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση του καταναλωτικού κοινού στο οποίο απευθύνεται.

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρεται στην έκθεση ελέγχου, στην Αθήνα το Σάββατο 12 Απριλίου διακινήθηκαν (σε 31 καταστήματα) 640 σφάγια, την Κυριακή 13 Απριλίου 400 και σήμερα Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου 320 τεμάχια.

Από την πλευρά της η LIDL εξέδωσε μία αόριστη ανακοίνωση, στην οποία ουσιαστικά δεν γίνεται καμία αναφορά στις καταγγελίες για την προσφορά, ούτε και απαντώνται τα ερωτήματα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Σημειώνεται ότι η Γ.Γ καλούσε τη LIDL να υποβάλει τις απόψεις της και επιπρόσθετα να χορηγήσει στοιχεία σχετικά με τα ακόλουθα ζητήματα εντός προθεσμίας μιας ημέρας:
α) Ποιος είναι ο αριθμός των τεμαχίων των αρνιών με τιμή 3,99 ευρώ το κιλό που έχει προμηθευτεί για να προωθήσει στο καταναλωτικό κοινό, συνολικά και ανά κατάστημα στην Ελλάδα, προσκομίζοντας και τα σχετικά παραστατικά,
β) Ποιος είναι ο αριθμός των τεμαχίων των αρνιών με τιμή 3,99 ευρώ το κιλό που πώλησε στο καταναλωτικό κοινό την πρώτη ημέρα της προσφοράς, συνολικά και ανά κατάστημα στην Ελλάδα, προσκομίζοντας και τα σχετικά παραστατικά,
γ) Αν παρά την εξάντληση των αποθεμάτων του εν λόγω προϊόντος στη συγκεκριμένη τιμή συνεχίζει να διαφημίζει την προσφορά

Αναλυτικά η απάντηση της εταιρείας:

«Την παρούσα εβδομάδα, η Lidl Hellas διαθέτει στα καταστήματά της σε προσφορά διαφόρους κωδικούς συσκευασμένου νωπού αρνιού. Συνολικά, η Lidl Hellas έχει προγραμματίσει να διαθέσει περίπου 190.000 κιλά νωπό αρνί στην ελληνική αγορά. Η ποσότητα αυτή είναι περίπου 14 φορές μεγαλύτερη, σε σχέση με τις ποσότητες που είχε διαθέσει πέρυσι στην ελληνική αγορά, την αντίστοιχη περίοδο.

Ο προγραμματισμός έχει γίνει με τέτοιον τρόπο, ώστε τα καταστήματα να μπορούν να προβαίνουν από 13/4 μέχρι 19/4 σε πολλαπλές παραγγελίες/προμήθειες.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα προέρχονται από πιστοποιημένο Έλληνα προμηθευτή. Οι διαδικασίες, που ακολουθούνται κατά την παραγωγική διαδικασία, υπάγονται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Τα αποτελέσματα αυτών επιβεβαιώνουν την άριστη ποιότητα του εμπορεύματος.

Η αποδοχή στα συγκεκριμένα προϊόντα στις αρχές της εβδομάδας ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πελατών μας. Σας ζητούμε συγγνώμη για όποια αναστάτωση προκλήθηκε κατά την προσφορά των συγκεκριμένων προϊόντων».

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα του Υπ. Ανάπτυξης για τις καταγγελίες για τα αρνιά των «LIDL»

Καταγγελία: «Τα «LIDL» κοροϊδεύουν τους Έλληνες με τα αρνιά»

Πάσχα 2014: Στα περσινά επίπεδα οι τιμές των αμνοεριφίων

Πηγή φωτογραφιών: tro-ma-ktiko.blogspot.gr