ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας (pics&vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας (pics&vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νέο σύστημα αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τετάρτη, τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Έτσι, σήμερα, τα νοσοκομεία θα δέχονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Ο Τάσος Αντωνόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος των εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο, δήλωσε στο newsbomb.gr ότι «η κυβέρνηση επιμένει να θέλει να κάνει μία δήθεν αξιολόγηση, προκειμένου να βρει 5.000 εργαζόμενους από τα δημόσια νοσοκομεία για να τους βγάλει στην κινητικότητα-απολύσεις» (δείτε το βίντεο).

Στο πλευρό των γιατρών και των εργαζομένων βρίσκεται η ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να δώσει το «παρών» στη συγκέντρωση.

Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και προς την οδό Καραγιώργη Σερβίας, όπου εδώ και 43 ημέρες δίνουν τον δικό τους αγώνα οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία