ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: 11 χρόνια φυλάκιση «μοιράστηκαν» δύο Ρομά για κλοπή χαλκού

Ρόδος: 11 χρόνια φυλάκιση «μοιράστηκαν» δύο Ρομά για κλοπή χαλκού

Δύο αθίγαγνοι που κατηγορούνταν για την κλοπή 365 κιλών χακλού καταδικάστηκαν σε φυλάκιση.

Οι αθίγγανοι (πατέρας και γιος) είχαν ξηλώσει κομμάτια χαλκού από το έργο του δημοτικού φωτισμού καθώς επίσης και από αποθήκη ηλεκτρικών ειδών, πριν από τρία χρόνια.

Η υπόθεση εκδικάστηκε για δεύτερη φορά, μετά την έφεση που άσκησαν οι δύο Ρομά, κατά της απόφασης που είχε λάβει το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Μάιο του 2013 όπου είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών ο καθένας.

Χθες το δικαστήριο μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας έκρινε ένοχους τους δύο αθίγγανους και επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον 51χρονο πατέρα και 5 χρόνια κάθειρξη στον 25χρονο γιο, στον οποίο και αναγνώρισε και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου τον Δεκέμβριο του 2011 όμως λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου πατέρας και γιος δεν είχαν συλληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες και πατέρας και γιος είχαν αρνηθεί στον ανακριτή τα όσα τους καταλογίζονται και συγκεκριμένα ο 25χρονος είχε ισχυριστεί ότι τα καλώδια του τα έδωσε συγκεκριμένο άτομο το όνομα του οποίου και ανέφερε στις διωκτικές αρχές, ενώ αρνήθηκε πως ο ίδιος τα έκλεψε. Αλλά και ο 51χρονος από τη πλευρά του είχε δηλώσει άγνοια για την υπόθεση και τόνισε πως του τα είχε φέρει ο γιος του χωρίς να γνωρίζει την προέλευσή τους.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και οι δύο άνδρες είχαν πάρει το δρόμο για τις φυλακές όπου και θα επιστρέψουν μετά την καταδικαστική σε βάρος τους απόφαση.

Ύστερα από μεθοδική ανάλυση στοιχείων και πληροφοριών που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου εξακριβώθηκε η παράνομη δραστηριότητα των φερόμενων ως δραστών.

Έτσι στις 28-12-2011 το πρωί, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και πραγματοποιήθηκε έρευνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε χώρο διαμονής των φερόμενων ως δραστών στον καταυλισμό Ρομά στο Καρακόνερο, κατά την οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους 365 κιλά καμένων καλωδίων χαλκού.

Επιπλέον σε παρακείμενο χώρο βρέθηκαν θαμμένα:

  • είκοσι εννέα ορειχάλκινα αγαλματίδια διαφόρων διαστάσεων,
  • τριάντα οκτώ τεμάχια κοσμημάτων,
  • ένα κινητό τηλέφωνο,
  • ένα ζεύγος γυαλιά ηλίου.

Τα χάλκινα καλώδια αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα κατασχεθέντα αντικείμενα φυλάχθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου προκειμένου να εξακριβωθεί η προέλευση τους.

Πηγή: rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης:

Καλαμάτα: Σύλληψη δύο Σύρων που ήθελαν να ταξιδέψουν για Γερμανία

Ταυτοποιήθηκε το απανθρακωμένο πτώμα στο Αιγάλεω

Ρόδος: 11 χρόνια φυλάκιση «μοιράστηκαν» δύο Ρομά για κλοπή χαλκού

Οι τιμές και τα προϊόντα που επιτρέπεται να πωλούν τα σχολικά κυλικεία