ΚΟΣΜΟΣ

Εξέλιξη-«βόμβα» στη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ: Καταζητείται διπλωμάτης από τη Βόρεια Κορέα (vid)

Εξέλιξη-«βόμβα» στη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ: Καταζητείται διπλωμάτης από τη Βόρεια Κορέα (vid)

Νέα απρόσμενη διάσταση λαμβάνει η πολύκροτη δολοφονία του Κιμ Γιόνγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν, στις 13 Φεβρουαρίου σε αεροδρόμιο της Μαλαισίας.

Οι αστυνομικές Αρχές της Μαλαισίας δημοσιοποίησαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου τα στοιχεία δύο νέων καταζητούμενων, ενός διπλωματικού αξιωματούχου στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας, αλλά κι ενός δεύτερου ατόμου που συνδέεται με την κρατική αεροπορική εταιρία της χώρας, τους οποίους αναζητά με σκοπό να τους ανακρίνει.



Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ προετοιμάζονταν να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Μακάο, όπου και ζούσε με την οικογένειά του υπό την προστασία της Κίνας.

Αξιωματούχοι από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, εκτιμούν ότι πρόκειται για σχέδιο δολοφονίας που υλοποιήθηκε από πράκτορες της Βόρειας Κορέας, με στόχο την εξόντωση του ετεροθαλούς αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν.

7bcb73425b3b5378e2ec48dc89c6540d2da860ff

Οι αστυνομικές Αρχές της Μαλαισίας αναζητούν για τη διαδικασία της ανάκρισης τον 44χρονο διπλωμάτη από τη Βόρεια Κορέα, Χιον Κουάνγκ Σονγκ, που είναι ο δεύτερος γραμματέας της πρεσβείας της Βόρειας Κορέα στη χώρα.

Επίσης, αναζητούν τον 37χρονο Κιμ Ουκ Ιλ, ο οποίος αποτελεί στέλεχος της αεροπορικής εταιρίας Air Koryo, προκειμένου να τον ανακρίνουν. Επίσης, αναζητείται για ανάκριση και ένας τρίτος ύποπτος αγνώστων στοιχείων.

Σχετικές ειδήσεις