ΚΟΣΜΟΣ

«Κόκκινος» συναγερμός: Ο τυφώνας Ίρμα απειλεί τα πυρηνικά εργοστάσια στη Φλόριντα

«Κόκκινος» συναγερμός: Ο τυφώνας Ίρμα απειλεί τα πυρηνικά εργοστάσια στη Φλόριντα

Τυφώνας Ίρμα | Ειδήσεις: Το φόβο να υπάρξει ένα νέο πυρηνικό ατύχημα στο πρότυπο των όσων είχαν συμβεί στηΦουκουσίμα της Ιαπωνίας στις 11 Μαρτίου 2011, εκφράζουν οι υπεύθυνοι των πυρηνικών εργοστασίων στη Φλόριντα των ΗΠΑ, η οποία «σφυροκοπείται» από τον καταστροφικό τυφώνα Ίρμα.

ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα αμερικανικά ΜΜΕ, δύο πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Turkey Point και τη Santa Lucia έχουν απενεργοποιηθεί, για λόγους ασφαλείας.

Εκπρόσωπος των εγκαταστάσεων στο Turkey Point δήλωσε πως η λειτουργία των αντιδραστήρων θα διακοπεί άμεσα, προτού ο καταστροφικός κυκλώνας χτυπήσει το Μαϊάμι. Πάντως, ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να εγγυηθεί την ακεραιότητα των εγκαταστάσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο τυφώνας Ίρμα θα είναι το μεγαλύτερο τεστ για την αντοχή πυρηνικών εγκαταστάσεων μετά το ατύχημα στη Φουκουσίμα».

Σημειώνεται πως η πυρηνική μονάδα στο Turkey Point βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Μαϊάμι – μόλις 42 χιλιόμετρα νότια της πόλης – και εκεί υπάρχουν μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτούν ολόκληρη τη χερσόνησο της Φλόριντα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαρτίου 2011, ο καταστροφικός σεισμός των 9 Ρίχτερ που έπληξε την Ιαπωνία προκάλεσε παλιρροϊκά κύματα (τσουνάμι) τα οποία οδήγησαν στο θανατηφόρο πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον τυφώνα Ίρμα

Σχετικές ειδήσεις