ΚΟΣΜΟΣ

Casa de Papel α λα... Μεξικό: Έκλεψαν 1.500 χρυσά νομίσματα

Casa de Papel α λα... Μεξικό: Έκλεψαν 1.500 χρυσά νομίσματα

Πρώτα ήταν η Βραζιλία και πλέον φαίνεται πως οι ληστές συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον...

Φαίνεται πως η επιτυχημένη ισπανική σειρά, La Casa de Papel έχει αποτελέσει πηγή έμπευσης για πολλούς εγκληματίες του κόσμου καθώς οι ευφάνταστες ληστείες διαδέχονται η μια την άλλη!

Αυτή την φορά, Μεξικανοί ληστές «χτύπησαν» το Νομισματοκοπείο, με λεία 1500 χρυσά νομίσματα.

Δυο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων οπλισμένος, μπήκαν στο υποκατάστημα το μεσημέρι της Τρίτης, επιτέθηκαν στον φρουρό του Νομισματοκοπείου, τον εξουδετέρωσαν, του πήραν το όπλο και στη συνέχεια κινήθηκαν προς το (ανοιχτό… όλως τυχαίως) χρηματοκιβώτιο!

Τα νομίσματα που άρπαξαν οι δράστες ήταν των 50 πέσος. Όμως η αξία του σε περίπτωση ανταλλαγής είναι 31.500 πέσος το ένα. Που σημαίνει ότι η λεία της ληστείας ανέρχεται σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια!

Τα χρυσά νομίσματα που έκλεψαν οι δράστες της ληστείας στο Μεξικό ήταν τα λεγόμενα «centenarios». «Κόπηκαν» για πρώτη φορά το 1921 για να τιμηθούν τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία του Μεξικό από την Ισπανία. Η παραγωγή τους σταμάτησε το 1931 αλλά επανεκδόθηκαν το 1943 εξαιτίας της ζήτησης για χρυσά νομίσματα.

Από τη μια πλευρά τους έχουν τον θυρεό του Μεξικό (έναν αετό σκαρφαλωμένο πάνω σε έναν κάκτο) και από την άλλη το μνημείο «Άγγελο της Ανεξαρτησίας».

Η σπανιότητα των νομισμάτων, ίσως κάνει και πιο εύκολο τον εντοπισμό των ληστών καθώς είναι πολύ συγκεκριμένες οι αγορές στις οποίες μπορεί να διοχετευτούν.

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ: 2.800 ευρώ σε 5.000 ανέργους - Πότε λήγουν οι αιτήσεις

Συντάξεις: «Παράθυρο» εξόδου για 20.000 δημοσίους υπαλλήλους

Ρoή Ειδήσεων