Αστεροειδής - δολοφόνος πλησιάζει τη Γη – Δείτε πότε

Newsbomb

Αστεροειδής - δολοφόνος πλησιάζει τη Γη – Δείτε πότε
PIXABAY

«Τα μάτια στον ουρανό» είναι η επείγουσα έκκληση που απευθύνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), ώστε να μην πιαστεί στον… ύπνο, εάν ένας αστεροειδής-δολοφόνος κατευθύνεται προς τη Γη!

Η έκτακτη κινητοποίηση του ESA γίνεται, καθώς τον Ιούλιο το ευρωπαϊκό σύστημα παρατήρησης απέτυχε να αναγνωρίσει εγκαίρως ότι ο αστεροειδής 2019 OK επρόκειτο να περάσει «ξυστά» από τη Γη. Στις 25 Ιουλίου, ο συγκεκριμένος αστεροειδής με διάμετρο 100 μέτρων πέρασε μόλις 65.000 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του πλανήτη μας! Σε περίπτωση που είχε συγκρουστεί με τη Γη, η καταστροφή θα ήταν τεράστια, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Σε δύο μόλις ημέρες, στις 10 Αυγούστου, ο ESA θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα νέο λογισμικό για το Flyeye, το τηλεσκόπιο-κυνηγό αστεροειδών, καθώς ένας ακόμη αστεροειδής-«δολοφόνος» περνά ξυστά από τον πλανήτη μας.

Η NASA παρακολουθεί ήδη τον αστεροειδή 2006 QQ23. Ο τεράστιος διαστημικός βράχος έχει διάμετρο 570 μέτρα και είναι μεγαλύτερος από το Empire State Building, στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, ο αστεροειδής θα βρίσκεται στο πλησιέστερο με τη Γη σημείο, μετά τις 03:00 του Σαββάτου (ώρα ΗΠΑ), σε απόσταση 4,6 εκατ. μιλίων.

Η NASA διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης του 2006 QQ23 με τη Γη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας, εντοπίζεται το 90% των διαστημικών αντικειμένων που περνούν σε μικρή απόσταση από τη Γη, με διάμετρο μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου. Μία σύγκρουση με ένα τέτοιον αστεροειδή θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια καταστροφή. Παρόλα αυτά, μικρότεροι διαστημικοί βράχοι είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν, αναφέρει η NASA.

(Πηγή: Sputniknews)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved