ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Εικόνες από την αιματηρή επίθεση - Δύο νεκροί (pics+vids)

Γερμανία: Εικόνες από την αιματηρή επίθεση - Δύο νεκροί (pics+vids)
ASSOCIATED PRESS

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε συναγωγή στη πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας, το μεσημέρι της Τετάρτης (09/10).

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε έξω από συναγωγή στο Χάλε.

Ένα άτομο συνελήφθη μετά το θάνατο δύο ανθρώπων σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας, ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ένας από τους δράστες πυροβολεί:

«Οι δυνάμεις μας συνέλαβαν ένα άτομο», ανέφερε η αστυνομία του Χάλε στον λογαριασμό της στο Twitter. «Παραμένουμε ωστόσο σε επιφυλακή. Έχουμε αναπτύξει δυνάμεις μέσα και γύρω από τη Χάλε και προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση μέχρι να έχουμε όλες τις σχετικές πληροφορίες».

Δείτε εικόνα από το σημείο της επίθεσης στη gallery που ακολουθεί:

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία ανέλαβε την έρευνα

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία ανέλαβε την έρευνα για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας, ανέφερε στον ιστότοπό του το περιοδικό Der Spiegel, ένα διαδικαστικό βήμα που βάσει της γερμανικής νομοθεσίας δείχνει πιθανή διασύνδεση της επίθεσης με την τρομοκρατία.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η ενέργεια αυτη δικαιολογείται «από την ιδιαίτερη σημασία της υπόθεσης» που αφορά «βίαια εγκλήματα που πλήττουν την εσωτερική ασφάλεια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας».

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην πόλη Χάλε την ανατολικής Γερμανίας και η αστυνομία δήλωσε πως ένας άνθρωπος συνελήφθη.

Στο μεταξύ, αξιωματούχος της τοπικής εβραϊκής κοινότητας δήλωσε πως οι δράστες του περιστατικού με τους πυροβολισμούς στη Χάλε επιχείρησαν να εισδύσουν σε μια συναγωγή όπου βρίσκονταν δεκάδες άνθρωποι, αλλά αποτράπηκαν από τα μέτρα ασφαλείας.

Τα μέτρα ασφαλείας στην είσοδο του χώρου λατρείας «επέτρεψαν να αποτραπεί η επίθεση» δήλωσε ο Μαξ Πιβορόζκι στο Spiegel, διευκρινίζοντας πως «70 έως 80 άτομα» βρίσκονταν στο εσωτερικό για τον εορτασμό του Γιομ Κιπούρ.

Mπροστά από μια συναγωγή

Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Bild ανέφερε στον ιστότοπό της πως οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν μπροστά από μια συναγωγή και πως μια χειροβομβίδα εκτοξεύθηκε επίσης σε εβραϊκό νεκροταφείο. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο δίκτυο n-tv πως ένας δράστης έριξε πυροβολισμούς μέσα σε ένα κατάστημα κεμπάμπ στη Χάλε.

Η επίθεση σημειώθηκε ανήμερα του Γιομ Κιπούρ, της πιο ιερής ημέρας του χρόνου στον ιουδαϊσμό.

Στο μεταξύ, και δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς αναφέρθηκε στο Λάντσμπεργκ, προάστιο του Χάλε, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus.

Η γερμανική υπηρεσία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn ανέφερε πως ο σιδηροδρομικός σταθμός στη Χάλε έχει κλείσει.

Οι αρχικές ανακοινώσεις της αστυνομίας δεν επιβεβαίωσαν πληροφορίες που συνέδεαν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς και την επίθεση με χειροβομβίδα μεΓερμαν εβραϊκούς στόχους.

Η αρχική ανάρτηση της Αστυνομίας

Με ανάρτησή της στο Twitter, η τοπική αστυνομία ανέφερε: «Έχουμε ανάπτυξη [αστυνομικών] στη Χάλε. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα, σκοτώθηκαν άνθρωποι. Διενεργούμε επείγουσες έρευνες. Ο δράστης διαφεύγει. Παρακαλούμε μείνετε στα σπίτια σας ή αναζητείστε άλλον ασφαλή τόπο».

Ο σταθμός του τρένου στο Χάλε έχει κλείσει καθώς συνεχίζονται οι έρευνες.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής Yom Kippur, μια ημέρα που θεωρείται η πιο ιερή της χρονιάς στον ιουδαϊσμό.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο δώρο δίνει η κυβέρνηση – Ποιοι θα πάρουν το έξτρα πλεόνασμα

Καιρός: Προσοχή! Αντικυκλώνας «γίγας» αλλάζει άρδην το καιρικό σκηνικό. Προειδοποίηση Αρναούτογλου

Σχετικές ειδήσεις