ΚΟΣΜΟΣ

Επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη Συρία: Αίμα, θάνατος και στάχτες– Συγκλονιστικές εικόνες

Επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη Συρία: Αίμα, θάνατος και στάχτες– Συγκλονιστικές εικόνες
Associated Press

Την απόλυτη φρίκη αποτυπώνουν οι εικόνες από την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» που πραγματοποιεί από την Τετάρτη (9/10) η Τουρκία στη βορειανατολική Συρία. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών συνεχώς αυξάνεται και ο ΟΗΕ κάνει λόγο για περισσότερους από 100.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Συνεχίζονται για τέταρτη μέρα, με αμείωτη ένταση και παρά την παγκόσμια ανησυχία, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις από την Τουρκία στην περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας.

Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό 415 Kούρδοι μαχητές έχουν πέσει νεκροί από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στη Συρία, ενώ η κατάσταση παραμένει τεταμένη μετά τη χθεσινή επίθεση των Τούρκων κατά αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που τελούν υπό την διοίκηση των Κούρδων δήλωσαν ότι την Παρασκευή (11/10) σκοτώθηκαν 23 μαχητές τους, ενώ άλλοι 37 μαχητές τραυματίστηκαν. Ο αριθμός αυτός, ανεβάζει στους 45 τον συνολικό αριθμό των απωλειών για τις δυνάμεις SDF από την Τετάρτη.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες:

Οι συριακές ανταρτικές δυνάμεις με την υποστήριξη της Τουρκίας έχουν από σήμερα, τον έλεγχο του κέντρου της πόλης Ρας αλ Αϊν, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος από τον τομέα της ασφάλειας, τονίζοντας ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων μαχητών έχουν εισέλθει στην τέταρτη ημέρα τους.

«Ο [Συριακός ανταρτικός] Εθνικός Στρατός έχει από σήμερα το πρωί, τον έλεγχο του κέντρου της πόλης. Πραγματοποιούνται έλεγχοι στις κατοικημένες περιοχές», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ωστόσο, αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται στην συριακή πόλη Ρας αλ Αϊν. Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν έχουν καταλάβει το κέντρο της πόλης.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες:

Την ίδια στιγμή στους 30 αυξήθηκε ο αριθμών των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τουρκικής πολεμικής επιθετικής ενέργειας κατά περιοχών στα βόρεια της Συρίας.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ακόμα περισσότεροι δυσκολεύονται στο να βρουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, βασικά είδη διατροφής και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος: Αρχίζει ο «πόλεμος» Τραμπ - Ερντογάν μετά τη γκάφα της Τουρκίας στη Συρία (pics)

Χαλκίδα: Θρήνος για τον χαμό της 16χρονης Βενετίας

Σχετικές ειδήσεις