ΚΟΣΜΟΣ

Αγοράκι γεννήθηκε με τρία πόδια και δύο γεννητικά όργανα (ΠΡΟΣΟΧΗ!ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αγοράκι γεννήθηκε με τρία πόδια και δύο γεννητικά όργανα (ΠΡΟΣΟΧΗ!ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να χαρίσουν στο παιδί μια φυσιολογική ζωή.

Με τρία πόδια, δύο oυρήθρες, δύο γεννητικά όργανα και χωρίς πρωκτό γεννήθηκε ένα αγοράκι σε επαρχία της Ρωσίας, το οποίο έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ενώ πλέον οι γιατροί υποστηρίζουν ότι το παιδί θα έχει φυσιολογική ζωή.

Οι επιστήμονες στη Μόσχα θεωρούν ότι το τρίτο πόδι που είχε δύο πατούσες και βρισκόταν ανάμεσα στα άλλα δύο πόδια του, προερχόταν από τον δίδυμό του που δεν κατάφερε να αναπτυχθεί πλήρως στη μήτρα της μαμάς του. Το βρέφος, επίσης, γεννήθηκε με δύο μόρια αλλά χωρίς πρωκτό.

Το επιπρόσθετο πόδι εντοπίστηκε στη διάρκεια του καθιερωμένου υπερηχογραφήματος αλλά η μητέρα που δεν κατονομάζεται και ζει σε επαρχιακή πόλη της Ρωσίας αρνήθηκε να κάνει έκτρωση.

Η γυναίκα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό τον Ιούλιο του 2018 ενώ το αγοράκι υπεβλήθη σε έκτακτη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να μπορεί να αφοδεύει. Έναν μήνα μετά οι χειρουργοί αφαίρεσαν το μεσαίο πόδι στο Νοσοκομείο Παίδων Αγίου Βλαδίμηρου της Μόσχας.

Όμως οι επεμβάσεις για το βρέφος δεν σταμάτησαν εκεί. Τον Φεβρουάριο του 2019 χειρουργοί ουρολόγοι αφαίρεσαν το δεύτερο μόριο του παιδιού και τη δεύτερη ουρήθρα, ενώ ακολούθησε και άλλη επέμβαση για να σχηματιστεί ο πρωκτός στη σωστή θέση.

Το παιδί πλέον περπατά και οι γιατροί θεωρούν ότι η ζωή του θα είναι φυσιολογική. Αναμένεται να υποβληθεί σε άλλη μία επέμβαση σε τρεις μήνες πάλι στον πρωκτό ώστε να έχει φυσιολογική λειτουργία.

Σχετικές ειδήσεις