ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για εκεχειρία στη Συρία: Σπουδαία μέρα για Κούρδους και Τουρκία

Τραμπ για εκεχειρία στη Συρία: Σπουδαία μέρα για Κούρδους και Τουρκία
AP

Για μια «σπουδαία ημέρα» για τις ΗΠΑ, την Τουρκία και τους Κούρδους μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά την ανακοίνωση από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς της συμφωνίας εκεχειρίας στη Συρία.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για ένα «εκπληκτικό αποτέλεσμα».

«Έχουμε μια κατάπαυση του πυρός διάρκειας πέντε ημερών» δήλωσε ο Τραμπ από το Φορτ Ουόρθ στο Τέξας.

«Πήραμε όλα όσα θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε ποτέ» είπε ο ίδιος.

«Οι Κούρδοι είναι απίστευτα χαρούμενοι με αυτήν τη λύση» συμπλήρωσε, διατυπώνοντας την ικανοποίησή του καθώς οι διαπραγματεύσεις καρποφόρησαν «τόσο σύντομα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα αρθούν «πολύ σύντομα» οι κυρώσεις και οι δασμοί σε βάρος της Άγκυρας, επισημαίνοντας πως οι κυρώσεις δεν είναι πλέον απαραίτητες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι «ως ομάδα, θέλω να ευχαριστήσω του Κούρδους», τονίζοντας ότι η κατάπαυση του πυρός έσωσε τις ζωές τους.

«Οι Κούρδοι είναι υπέροχοι» τόνισε ο Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας σκληρός άνδρας και έκανε το σωστό. Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα είναι τώρα ανοικτή, ανέφερε ο ίδιος.

«Είναι φοβερός ηγέτης, σκληρός άνδρας, ισχυρός άνδρας και έκανε το σωστό».

Ο μεγιστάνας υποστήριξε σε μηνύματά του στο Twitter ότι έχει μερίδιο ευθύνης στη νίκη που επιτεύχθηκε, τονίζοντας ότι η συμφωνία για την εκεχειρία στη Συρία είναι κάτι που οι άνθρωποι προσπαθούσαν να πετύχουν για «πολλά χρόνια», ενώ υπογράμμισε ότι η συμφωνία είναι αποτέλεσμα των «αντισυμβατικών» μεθόδων του.

«Πρόκειται για μια καταπληκτική ημέρα για τον πολιτισμό. Είμαι υπερήφανος που οι ΗΠΑ έμειναν στο πλευρό μου ακολουθώντας ένα απαραίτητο, αλλά αντισυμβατικό μονοπάτι. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να πετύχουν αυτή τη ΣΥΜΦΩΝΙΑ εδώ και πολλά χρόνια. Εκατομμύρια ζωές θα σωθούν. Συγχαρητήρια σε ΟΛΟΥΣ!» έγραψε στο Twitter.

Επιπλέον, σημείωσε ότι η συμφωνία εκεχειρίας με την Τουρκία είναι αποτέλεσμα της «σκληρής αγάπης».

«Αυτή η συμφωνία δεν θα μπορούσε να συμβεί ΠΟΤΕ πριν από τρεις ημέρες. Χρειαζόταν λίγη «σκληρή» αγάπη προκειμένου να επιτευχθεί. Απίθανο για όλους!» τουίταρε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ανατροπή δεδομένων για την επερχόμενη αλλαγή! Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (video)

Άγριο φονικό: Σκότωσαν τη γυναίκα πασίγνωστου ηθοποιού

Σχετικές ειδήσεις