ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Καλιφόρνια: Μία νεκρή, αρκετοί τραυματίες – Συνελήφθη ο δράστης (2)

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά σήμερα, Πέμπτη, μετά την εισβολή ενός ενόπλου μέσα σε λύκειο της Σάντα Κλαρίτα, στα βόρεια προάστια του Λος 'Αντζελες. Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται σε τοπικό νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με τον σερίφη Άλεξ Βιλανουέβα, ο δράστης πιστεύεται ότι ήταν μαθητής στο λύκειο Saugus.

Τουλάχιστον τρία θύματα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον πυροβολισμό σε λύκειο της Σάντα Κλαρίτα, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη στο Twitter.

Περίπου 2.300 μαθητές φοιτούν στο Λύκειο Σόγκους, το οποίο αποτελείται από περίπου 12 κτίρια.

Στον χώρο του σχολείου εκτυλίχτηκαν σκηνές πανικού. Σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από το CNNi φαίνεται μια γυναίκα να μεταφέρεται σε ασθενοφόρο. Ορισμένοι από τους τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες έξω από το σχολείο, σε μια έκταση με γρασίδι.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος βρέθηκε τραυματισμένος στην αίθουσα της χορωδίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε ενημερώσει ότι καταδίωκε έναν άνδρα που φέρεται να είναι ο σκοπευτής, ο οποίος έχει "ασιατικά χαρακτηριστικά" και ήταν ντυμένος στα μαύρα. Σύμφωνα με το CNNi, ο δράστης φέρεται να είναι ένας 15χρονος, με τις Αρχές να πραγματοποιούν έρευνες στο σπίτι του.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα αναπτύχθηκαν στο σημείο, ενώ οι Αρχές καλούσαν τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και να κλειδώσουν τις πόρτες τους.

Οι μαθητές, ο ένας πίσω από τον άλλον, έχοντας μερικές φορές τα χέρια ψηλά στον αέρα, απομακρύνθηκαν από το λύκειο.

Το λύκειο Saugus και αρκετά παρακείμενα κτίρια έχουν αποκλειστεί, όπως και όλα τα σχολεία στην περιφέρεια Ουίλιαμ Σ. Χαρτ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC Λος 'Αντζελες κάνει λόγο για επτά θύματα, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό. Ο απολογισμός των ανθρώπων που επλήγησαν από τα πυρά διαφέρει, άλλα ΜΜΕ κάνουν λόγο για τρεις ανθρώπους και άλλα ανεβάζουν τον αριθμό στους επτά.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Η Βικτώρια χτυπά ξανά την Αττική - Ισχυρές καταιγίδες στην Αθήνα