ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Μεγάλη ανησυχία στο Μπάκιγχαμ – Τι έκανε η Ελισάβετ για να προστατευθεί

Κοροναϊός: Μεγάλη ανησυχία στο Μπάκιγχαμ – Τι έκανε η Ελισάβετ για να προστατευθεί

Λαμβάνει μέτρα προστασίας…

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι ο κοροναϊός δεν θα τον σταματήσει από το να χαιρετάει τους πολίτες με χειραψία και πρόσθεσε ότι αντάλλαξε χειραψία με όλους σε ένα νοσοκομείο όπου βρέθηκε και όπου νοσηλεύονταν μολυσμένοι από τον κοροναϊό.

Την δήλωση αυτή έκανε ο βρετανός πρωθυπουργός ενώ ανακοίνωνε το σχέδιο της χώρας του για την αντιμετώπιση μιας επικείμενης εξάπλωσης του ιού, το οποίο περιλαμβάνει και μια προειδοποίηση ότι, στο αποκορύφωμα του ξεσπάσματος, πιθανόν ένας στους πέντε υπαλλήλους να βρεθεί χωρίς δουλειά.

Ο αριθμός των νεκρών από τον ιό σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ξεπεράσει τους 3.000, γεγονός που έχει προκαλέσει μια σειρά από συμβουλές από τις αρχές --συχνά αντιφατικές-- για το πώς μπορεί να προληφθεί η εξάπλωσή του.

Η μεν Γαλλία, για παράδειγμα, πρότεινε στους πολίτες της να σταματήσουν να ανταλάσσουν χειραψίες, ενώ η Ελβετία να μη φιλιούνται στο μάγουλο.

Ο Τζόνσον πάντως δεν φαίνεται να πτοήθηκε.

Από την πλευρά της βασίλισσα Ελισάβετ κατά την διάρκεια της τελετής απονομής τίτλων και παρασήμων φορούσε γάντια προκειμένου να χαιρετήσει τα άτομα που τίμησε.

Στην συγκεκριμένη τελετή, η Βασίλισσα, τα προηγούμενα χρόνια δεν φορούσε ποτέ γάντια.

Δείτε στην gallery την Ελισσάβετ στην τελετή παρασημοφόρησης:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο ΣΟΚ από τον Έβρο: «Αλλάχου Ακμπάρ» και «Κάψτε τα ελληνικά σκυλιά» φωνάζουν οι μετανάστες